Prima pagină » Culinar » Prăjitură tăvălită cu cocos. Rețeta cu care vei pregăti desertul perfect la tine în bucătărie

Prăjitură tăvălită cu cocos. Rețeta cu care vei pregăti desertul perfect la tine în bucătărie

30 nov. 2023, 08:34,
în Culinar

Dacă vrem să îi răsfățăm pe cei dragi cu un desert aromat, gustos și cremos, putem face o prăjitură tăvălită cu cocos. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta cu care vei pregăti desertul perfect la tine în bucătărie.

Prăjitură tăvălită cu cocos

Delicioasa prăjitură tăvălită cu cocos este alegerea perfectă pentru orice ocazie. Acest desert are o textură cremoasă, fină și are un aspect deosebit. Prăjitura tăvălită de cocos poate fi pregătită și pentru masa de Crăciun sau de Revelion, alături de alte deserturi gustoase.

Pe lângă prăjitura tăvălită cu cocos putem să facem pentru cei dragi și un chec cu mere și scorțișoară. Acesta este aromat și merge de minune și dimineața alături de o cafea aromată. Rețetele de chec sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Pentru iubitorii de deserturi cremoase și rafinate putem face și prăjitura Albă ca Zăpada cu foi coapte la dosul tăvii. Acest desert le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Prăjitura tăvălită cu cocos este aromată, fină, cremoasă și gustoasă. Se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Rețeta unui desert de casă irezistibil

Pentru prăjitura tăvălită cu cocos vom avea nevoie de 200 g de făină, 200 g de zahăr tos, 5 ouă, 1 linguriță de praf de copt, esență de vanilie și 130 g de unt, ingrediente necesare pentru blat. Pentru glazură vom folosi 100 g de unt, 250 ml de lapte, 65 g de cacao, 370 g de zahăr și o esență de rom. Pentru ornat prăjitura vom avea nevoie de 250 g de nucă de cocos.

Într-un bol mare se mixează ouăle apoi se adaugă zahărul și esența de vanilie. Se amestecă din nou până când zahărul se topește  apoi se adaugă făina și praful de copt. După ce toate ingredientele s-au omogenizat se toarnă untul topit și se amestecă foarte bine. Compoziția cremoasă de blat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune la cuptor blatul.

Între timp vom pregăti glazura. Într-o cratiță punem laptele la fiert în care vom adăuga untul, zahărul și pudra de cacao. Se amestecă mereu pentru a se îngroșa glazura și a nu face cocoloașe. La final se adaugă esența de rom.

Se scoate blatul din cuptor și se lasă la răcit apoi se taie cubulețe. Fiecare cubuleț pufos se înmoaie în glazura fină de ciocolată  apoi se tăvălește prăjitura prin fulgi de cocos. La final, vom obține niște prăjituri pufoase, gustoase și aromate.

Prăjitura tăvălită cu cocos este delicioasă, se face rapid și este ideală de servit la orice masă. Acest desert le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Prăjitura tăvălită poate fi făcută și de post și ornată cu nucă măcinată. La fel de bine poate fi făcută cu lapte și ornată cu fulgi de ciocolată neagră sau albă.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024