Prima pagină » Culinar » Prăjitură simplă și rapidă în câțiva pași simpli. E gata în doar 30 de minute!

Prăjitură simplă și rapidă în câțiva pași simpli. E gata în doar 30 de minute!

31 iul. 2024, 11:35,
BZI.ro, în Culinar

Când timpul este scurt și dorința de a savura ceva dulce este mare, o prăjitură simplă și rapidă devine soluția perfectă. Fie că sunteți un bucătar începător sau un expert în arta culinară, această rețetă vă va oferi o satisfacție imediată și un desert pe gustul tuturor.

Prăjiturile rapide și ușor de preparat sunt mereu la mare căutare, mai ales în zilele aglomerate. Indiferent dacă vreți să impresionați oaspeții neașteptați sau să oferți familiei un desert delicios fără prea mult efort, o prăjitură simplă și rapidă este soluția ideală.

 Desertul Baiadera – o prăjitură simplă și rapidă

Prăjitura Baiadera este foarte simplu de făcut, nu necesită coacere și este gata în maximum 30 de minute. Aveți nevoie doar de 280 gr de biscuiți de vanilie umpluți cu cremă, 280 gr de biscuiți cu cacao umpluți cu cremă, 130 gr de unt, 200 gr de ciocolată simplă, 50 gr de arahide, 50 gr de ciocolată albă.

Pentru a prepara una dintre cele mai delicioase prăjituri simple și rapide, trebuie să mărunțiți biscuiții cu ajutorul unui blender, apoi să-i puneți în două boluri diferite. Separat, topiți untul și mărunțești arahidele. Jumătate din cantitatea de unt și de arahide (65 de grame unt și 25 de grame de arahide) se adaugă în bolul cu biscuiți de vanilie, iar cealaltă jumătate în bolul de biscuiți cu cacao. Amestecați bine ingredientele din fiecare bol până se formează un amestec cu o consistență de nisip umed. Dacă este nevoie, mai adăugați puțin unt.

Acoperă o tavă cu o folie de plastic pe care să o ungeți cu ulei, apoi puneți în tavă amestecul din bolul cu biscuiți cu cacao. Întindeți bine stratul de biscuiți și nivelați astfel încât să fie uniformi. Adăugați pe deasupra amestecul din bolul cu biscuiți de vanilie și nivelați așa cum ați procedat în cazul celorlalți biscuiți.

Se topește ciocolata și se adaugă peste stratul de biscuiți, apoi se topește ciocolata albă și se adaugă o linguriță de ciocolată din loc în loc pe toată suprafața. Pentru ornat, cu un băț sau cu coada unei lingurițe, trasați diferite forme prin ciocolata albă.
Se lasă prăjitura la frigider timp de 60 – 90 de minute, ca să se întărească, apoi este gata să o tăiați în bucățele și să o serviți.

Cuburi cu mere și nuci

Cuburi cu mere si nuci, prăjitura cu mere rase pe care trebuie neapărat să o încercați. Cuburile cu mere și nuci intră categoric în categoria prăjiturilor cele mai bune, mai simple și mai delicioase!

Aveți nevoie de 110 gr unt topit, 150 gr făină, 200 gr zahăr, 1 ou, 400 gr mere rase, 100 gr nuci măcinate și 300 gr nuci tocate mare, 2 linguri vârfuite biscuiți rași, 4 gr praf de copt, 1 gr bicarbonat și praf de sare, 2 gr pudră de scorțișoară, ¼ linguriță esență de rom.

Preaîncâlziți cuptorul la 180°C. Într-un castron pregătiți următoarele ingrediente uscate: făina, praf de copt, sare, bicarbonat și scorțișoara, apoi le amestecați.
Bateți untul topit cu oul și zahărul până se topește zahărul și compoziția devine cremoasă. Adăugați merele rase, biscuiții rași și nucile și amestecați-le astfel încât să aveți o compoziție omogenă.

Puneți și ingredientele solide, amestecați bine și turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau cu unt și făină.
Dați cuptorul la 180°C pentru 45 de minute. După acest interval, puteți face testul cu scobitoarea să vedeți dacă prăjitura s-a copt. Scoateți din cuptor și puneți pe un grătar să se răcească, apoi tapetați cu zahăr.

După ce s-a răcit, o puteți tăia în cuburi și aveți o prăjitură simplă și rapidă numai bună de servit alături de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
31 iulie 2024
31 iulie 2024