Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Prajitura sarbeasca usor de facut
Prajitura sarbeasca usor de facut

Prajitura sarbeasca usor de facut

16 dec. 2017, 18:05,
Echipa BZI.ro în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:634089;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Ingrediente:

Pentru pandispan:

4 oua

4 linguri faina

4 linguri zahar

2 linguri cacao

1 praf de copt

Pentru prima crema:

500 ml lapte

9 linguri faina

9 linguri zahar

1 plic de zahar vanilat

Pentru a doua crema:

1 pachet de margarina

200 gr zahar fin

Pentru sirop:

200 gr zahar

Pentru decor:

ciocolata topita

Mod de preparare:

Pandispan
Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Mixeaza spuma albusurile. Adauga treptat in ele zaharul, apoi galbenusurile, faina, praful de copt si cacao. Unge cu unt o tava de copt. Pune compozitia in ea si bag-o in cuptor pentru vreo 30 de minute. Las-o apoi sa se raceasca.

Citeste si Prajitura Ambasador – Desertul care nu mai are nevoie de nici o descriere, intr-atat e de bun si de usor de preparat

Prima crema

Fierbe laptele. Amesteca faina cu cateva linguri de lapte, apoi cu zaharul vanilat si zaharul simplu. Omogenizeaza, pentru ca acestea din urma sa se topeasca. Toarna restul de lapte, amesteca bine si pune inapoi pe foc, ca sa ajunga la consistenta dorita (mai groasa putin decat budinca).

A doua crema

Mixeaza margarina cu zaharul. Amesteca prima crema cu a doua.

Sirop

Pune zaharul intr-o cratita. Toarna apa peste el cat sa-l acopere. Pune cratita pe foc potrivit si amesteca in ea, pentru ca zaharul sa se dizolve.

Asamblare

Toarna siropul peste pandispan (acesta trebuie sa fie rece, iar siropul fierbinte). Intinde crema apoi peste pandispan si acopera cu ciocolata topita. Baga prajitura in frigider pana in momentul servirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`