Prima pagină » Culinar » Prăjitură regală cu foi cu nucă, bezea și cremă de caramel. O experiență decadentă pentru simțurile tale
Prăjitură regală cu foi cu nucă, bezea și cremă de caramel. O experiență decadentă pentru simțurile tale

Prăjitură regală cu foi cu nucă, bezea și cremă de caramel. O experiență decadentă pentru simțurile tale

22 ian. 2024, 16:30,
în Culinar

Bun venit în universul culinar al desfătărilor dulci, acolo unde o prăjitură se transformă într-o adevărată operă de artă gustativă. În centrul atenției noastre strălucește prăjitura regală cu foi cu nucă, bezea și crema caramel, un deliciu aromat ce te vă conduce într-o călătorie gustativă de neuitat.

Prăjitura regală cu foi cu nucă, bezea și cremă de caramel

Imaginează-ți un blat de bezea pufos și delicat, îmbogățit cu nuci prăjite și alune caramelizate, care se topește în gură într-o explozie de texturi și arome. Fiecare strat al acestei prăjituri regale ascunde o surpriză delicioasă, iar aroma caramelului se împletește armonios cu vanilia și notele subtile de nucă, creând un ansamblu aflat într-un echilibru perfect.

Crema de caramel este ca o mângâiere dulce ce îmbracă fiecare strat, transformând această prăjitură într-o experiență decadentă pentru simțurile tale. De la prima mușcătură, vei simți cum gustul fin și aromele complexe îți dansează pe palatal gustativ, invitându-te să explorezi fiecare nuanță și fiecare textură.

Această prăjitură nu este doar un simplu desert, este o călătorie gustativă, o incursiune în lumea rafinată a deserturilor regale. Fiecare detaliu al acestei capodopere dulci te va chema să descoperi plăcerea autentică a gustului.

Mod de preparare

Pentru blatul de bezea cu nuca vei avea nevoie de 12 albușuri (aproximativ 420 g), 400 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon sau 1 linguriță extract de vanilie, 2 vârfuri de cuțit de sare, 20 ml zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, 400 g nucă, alune de pădure, migdale decojite (sau un mix din ele) și 70 g pesmet alb simplu.

Pentru a intensifica aromele naturale ale nucilor și alunelor, acestea trebuie prăjite într-o tigaie antiaderentă fără ulei, iar apoi răcite într-o tavă. Albușurile vor trebui bătute spumă tare într-un castron mixer, adăugând treptat zahărul, vanilia și zeama de lămâie. Nucile și alunele răcite trebuie măcinate și apoi încorporate manual în bezeaua rezultată. Compoziția finală, densă și ferma, se va turna în tava tapetată cu hârtie de copt și coaptă în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celisu pentru aproximativ 20-25 de minute.

Pentru crema de caramel veți avea nevoie de 400 g lapte condensat caramelizat (disponibil în majoritatea magazinelor mari), 300 g mascarpone, 150 ml smântână pentru frișcă, cu minim 30% grăsime, nuci sau alune caramelizate (opțional), puțină sare și 2 plicuri zahăr vanilat.

Într-un bol larg, adăugați mascarpone și puțină sare. Amestecă ușor cu un mixer, iar apoi adaugă treptat câte o lingură plină de lapte condensat caramelizat. Este esențial să nu mixezi în exces, ci doar suficient pentru a obține o cremă fermă și teapană, evitând riscul de a transforma crema în unt. Într-un alt bol înalt, rece, mixezi smântâna pentru frișcă (asigurându-te că este rece, nu la temperatura camerei) timp de 2-3 minute. Adaugi apoi 2 linguri din crema obținută în pasul anterior și continui să mixezi până obții o cremă pufoasă și bine legată.  Adaugă crema de frișcă peste cea de mascarpone, iar dacă ai ales să adaugi nuci sau alune caramelizate, le introduci în compoziție. Omogenizează delicat de jos în sus, folosind o paletă sau o lingură mare. Rezultatul final va fi o cremă caramel delicioasă, cu o textură perfect echilibrată.

Asamblarea prăjiturii regale cu foi cu nucă, bezea și cremă de caramel se face foarte simplu, peste fiecare foaie de bezea cu nucă punem un strat de crema de caramel. Ultimul strat va fi cel de cremă, iar deasupra puteți orna cu frișcă și ciocolată răzuită.

Bugetul.ro
Zile libere de la Guvern pentru toată România. Angajații și elevii se vor bucura de un nou weekend prelungit în perioada imediat următoare
redactia.ro
Scandal la Bacalaureat 2025. Este căutat elevul care ar fi fotografiat subiectele la română și puse pe internet. Unde s-ar fi întâmplat totul
Bugetul.ro
Găselnița Digi RCS RDS pentru abonații din România. Toți cei care au un abonament la compania de telecomunicații se pot bucura de filme și în aplicația Digi TV
a1.ro
Mărturii copleșitoare! Simona Butură, fosta concurentă de la Insula Iubirii, a fost lovită cu pietre de un vecin.Ce s-a întâmplat
Playtech.ro
Instrucțiunile lăsate de Ion Iliescu înainte de ajunge în spital. Ultimul mesaj transmis de fostul președinte pentru...
observatornews.ro
Reacția unui elev, după bacul la română: "Creangă? Cum să nu fie poet? Eminescu e poet?"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Locuri cheie în Grecia pentru acești șoferi. Pot ieși dintr-un mare necaz
realitatea.net
Guvernul dă 10.000 de lei pentru șoferii care au mașini vechi. Care sunt condițiile pentru a lua banii
SportpeSurse
Momente sfâșietoare la priveghiul fiului de doi ani al lui Ionel Ganea. Fostul fotbalist, distrus de durere: ”Scoală-te tată, haide! Haide că nu mai pot”. O ambulanță la intrarea în locuința familiei
Playtech.ro
Vești triste despre Ion Iliescu! A ajuns de urgență la Spitalul SRI, se încearcă stabilizarea lui...
Dailybusiness.ro
Bacalaureat 2025: A început proba la Limba română pentru peste 100.000 de elevi
RomaniaTV
BREAKING NEWS! Ion Iliescu, internat de urgență la terapie intensivă, la Spitalul SRI!
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Guvernul ia banii românilor de pe card încă o săptămână. Sumele, cel puţin 5.000 de lei, ajung direct în Trezorerie
redactia.ro
Ce nu trebuie să faci sub nicio formă după Rusalii. Vei avea împliniri pe toate planurile
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`