Prima pagină » Culinar » Prăjitură regală cu foi cu nucă, bezea și cremă de caramel. O experiență decadentă pentru simțurile tale
Prăjitură regală cu foi cu nucă, bezea și cremă de caramel. O experiență decadentă pentru simțurile tale

Prăjitură regală cu foi cu nucă, bezea și cremă de caramel. O experiență decadentă pentru simțurile tale

22 ian. 2024, 16:30,
în Culinar

Bun venit în universul culinar al desfătărilor dulci, acolo unde o prăjitură se transformă într-o adevărată operă de artă gustativă. În centrul atenției noastre strălucește prăjitura regală cu foi cu nucă, bezea și crema caramel, un deliciu aromat ce te vă conduce într-o călătorie gustativă de neuitat.

Prăjitura regală cu foi cu nucă, bezea și cremă de caramel

Imaginează-ți un blat de bezea pufos și delicat, îmbogățit cu nuci prăjite și alune caramelizate, care se topește în gură într-o explozie de texturi și arome. Fiecare strat al acestei prăjituri regale ascunde o surpriză delicioasă, iar aroma caramelului se împletește armonios cu vanilia și notele subtile de nucă, creând un ansamblu aflat într-un echilibru perfect.

Crema de caramel este ca o mângâiere dulce ce îmbracă fiecare strat, transformând această prăjitură într-o experiență decadentă pentru simțurile tale. De la prima mușcătură, vei simți cum gustul fin și aromele complexe îți dansează pe palatal gustativ, invitându-te să explorezi fiecare nuanță și fiecare textură.

Această prăjitură nu este doar un simplu desert, este o călătorie gustativă, o incursiune în lumea rafinată a deserturilor regale. Fiecare detaliu al acestei capodopere dulci te va chema să descoperi plăcerea autentică a gustului.

Mod de preparare

Pentru blatul de bezea cu nuca vei avea nevoie de 12 albușuri (aproximativ 420 g), 400 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon sau 1 linguriță extract de vanilie, 2 vârfuri de cuțit de sare, 20 ml zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, 400 g nucă, alune de pădure, migdale decojite (sau un mix din ele) și 70 g pesmet alb simplu.

Pentru a intensifica aromele naturale ale nucilor și alunelor, acestea trebuie prăjite într-o tigaie antiaderentă fără ulei, iar apoi răcite într-o tavă. Albușurile vor trebui bătute spumă tare într-un castron mixer, adăugând treptat zahărul, vanilia și zeama de lămâie. Nucile și alunele răcite trebuie măcinate și apoi încorporate manual în bezeaua rezultată. Compoziția finală, densă și ferma, se va turna în tava tapetată cu hârtie de copt și coaptă în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celisu pentru aproximativ 20-25 de minute.

Pentru crema de caramel veți avea nevoie de 400 g lapte condensat caramelizat (disponibil în majoritatea magazinelor mari), 300 g mascarpone, 150 ml smântână pentru frișcă, cu minim 30% grăsime, nuci sau alune caramelizate (opțional), puțină sare și 2 plicuri zahăr vanilat.

Într-un bol larg, adăugați mascarpone și puțină sare. Amestecă ușor cu un mixer, iar apoi adaugă treptat câte o lingură plină de lapte condensat caramelizat. Este esențial să nu mixezi în exces, ci doar suficient pentru a obține o cremă fermă și teapană, evitând riscul de a transforma crema în unt. Într-un alt bol înalt, rece, mixezi smântâna pentru frișcă (asigurându-te că este rece, nu la temperatura camerei) timp de 2-3 minute. Adaugi apoi 2 linguri din crema obținută în pasul anterior și continui să mixezi până obții o cremă pufoasă și bine legată.  Adaugă crema de frișcă peste cea de mascarpone, iar dacă ai ales să adaugi nuci sau alune caramelizate, le introduci în compoziție. Omogenizează delicat de jos în sus, folosind o paletă sau o lingură mare. Rezultatul final va fi o cremă caramel delicioasă, cu o textură perfect echilibrată.

Asamblarea prăjiturii regale cu foi cu nucă, bezea și cremă de caramel se face foarte simplu, peste fiecare foaie de bezea cu nucă punem un strat de crema de caramel. Ultimul strat va fi cel de cremă, iar deasupra puteți orna cu frișcă și ciocolată răzuită.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Cine e Albert NBN, trapperul cu 6 clase care a înjurat România la Beach, Please. Concertul său a scandalizat întreaga țară
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
În ce stare se află tânărul de 15 ani care a sărit de pe scena „Beach, Please”, la îndemnul unui rapper! Mesajul lui Selly
Playtech.ro
Amendă până la 100.000 de lei pentru românii care fac această greșeală când construiesc o casă. Legea e clară
observatornews.ro
Ce factură la curent a primit ministrul Energiei? Bogdan Ivan răspunde întrebărilor de pe observatornews.ro
Playsport.ro
Cine este omul din umbra lui Selly, co-organizator la “Beach, Please”, cu care a făcut 10 milioane de euro. George...
Evz.ro
Acuzații grave pentru Simion, de la grupul Gettica, al românilor ce luptă în Ucraina
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Simona Halep a încălcat regulile familiei și a trecut un prag interzis în cultura machedonilor
Playtech.ro
Ce salariu are un judecător în România în 2025 și la ce vârstă se pensionează, de fapt
Dailybusiness.ro
Ce salariu are Dan Turturică, şeful TVR. În 2024, instituţia a cerut 32,2 milioane de euro la rectificarea bugetară
RomaniaTV
Simona Gherghe e în culmea fericirii! Nu a mai avut răbdare și le-a dat marea VESTE fanilor! Yuhuuuu! Felicitări! ❤️
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
BOMBA BOMBELOR în showbiz! David Măruță se iubește cu fiica lui Nicolai Tand. Fiul Andrei, sărut pătimaș cu Ilona Tand, la mare / VIDEO
redactia.ro
Imagini de coșmar! Un tânăr grav rănit la Beach Please după ce a fost împins în public chiar de artistul lui preferat
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 iulie 2025
15 iulie 2025