Prima pagină » Culinar » Prăjitură rapidă cu Nutella – Nu are nevoie de coacere

Prăjitură rapidă cu Nutella – Nu are nevoie de coacere

22 sept. 2021, 09:45,
în Culinar

După o zi de muncă, vrei să ajungi acasă cât mai repede şi să te odihneşti. În acelaşi timp ţi-ai dori şi un mic răsfăţ. Ce zici de o prăjitură rapidă cu Nutella? Nu trebuie să o coci şi e gata în numai câteva minute. Iar dacă tot ai pauză la amiază, mergi până la magazin, să cumperi ce ai nevoie pentru reţetă.

Această prăjitură rapidă cu Nutella este perfectă şi când se anunţa musafiri, iar în casă nu ai ceva de servit oaspeţii. Cu alte cuvinte, te salvează în multe situaţii. Nu trebuie decât să îţi exersezi puţin răbdarea, dar şi când vei gusta desertul, vei vedea că se va fi meritat. Spor la gătit şi poftă bună!

Prăjitura rapidă cu Nutella – Cum se face

Dacă nu îţi place Nutella, înlocuieşte cu Finetti în două culori. Acesta din urmă îţi aminteşte, cu siguranţă, de copilărie. Înainte de a ne apuca de gătit, mai spunem doar ca deşertul conţine numai 150 de calorii şi nu se prepară nici cu unt, nici cu smântână.

Ingrediente (pentru trei porţii): ​​

  • 60 gr Nutella
  • 3 biscuiţi fără zahăr
  • o ceaşcă de cafea
  • câteva migdale

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

  • 150 gr ricotta
  • 50 gr iaurt grecesc
  • 30 gr pudra de cacao
  • 20 ml lapte de soia (migdale)
  • îndulcitor în formă lichidă

Mod de preparare:

Prima dată amesteca pudra de cacao cu iaurtul şi brânza ricotta, folosind mixerul. În momentul în care s-au omogenizat, adauga laptele, puţin câte puţin. Lasă să se încorporeze toate ingredientele. Pune şi îndulcitorul şi omogenizează iarăşi.
Sfărâma biscuiţii. Pune un intel de bucătărie, cu diametru de maxim 7-8 cm, într-o farfurie plată. Umple-l cu biscuiţii sfărâmaţi. Stropeşte-i apoi cu cafea şi asigură-te că aceasta e complet absorbită. Întinde apoi un strat de Nutella, după care mixul cu ricotta. La final poţi presăra puţină pudră de cacao şi nişte fulgi de migdale. Bga prăjitura rapidă cu Nutella în frigider pentru ora, înainte de a o savura. De ce? Pentru că are nevoie de puţin timp ca să se întărească. Serveşte-o alături de o cană de ceai sau de cafea.

Reţetă de Nutella de casă

Iată şi cum se face Nutella de casă.

Ingrediente:

  • 40 g cacao neîndulcită
  • 250 g alune de pădure
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 75 g zahăr pudră
  • 3/4 linguriță ulei vegetal
  • 1/2 linguriță sare

Mod de preparare:

Mai întâi pune alunele într-o tavă, într-un singur strat, şi bagă-le în cuptor. După circa 15 minute scoate-le. Apoi lasă-le să se răcească, iar în momentul în care poţi să pui mâna pe ele, curăţă-le, fracandu-le între palme. Urmează să pui toate ingredientele într-un robot de bucătărie şi să le mixezi până în momentul în care obţii o pastă omogenă şi cremoasă. Dacă e prea amară, mai poţi adăuga îndulcitor.

Pentru răsfăț ori pentru servit musafirii îți recomand și prăjitura tăvălita cu cocos. Este însiropată și dată prin multă nucă de cocos. Te asigur că nu are cum să nu-ți placă. Dacă însă ești la dietă sau ții un regim hipocaloric, totuși mai bine abține-te de la dulce, pentru că îți vei compromite efortul de a slăbi depus până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *