Prima pagină » Culinar » Prăjitură pufoasă și aromată cu portocale roșii. Un desert de neuitat

Prăjitură pufoasă și aromată cu portocale roșii. Un desert de neuitat

24 ian. 2024, 13:27,
în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert savuros, putem face o prăjitură pufoasă și aromată cu portocale roșii. Aceasta are o textură fină și merge de minute la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu. Iată rețeta pentru un desert de neuitat.

Prăjitură pufoasă și aromată cu portocale roșii

Când vine vorba de rețetele de prăjituri de casă, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare. De la prăjiturile cu cremă, cu blat însiropat sau cele fără coacere, cu blat de biscuiți, până la cele cu fructe și frișcă, toate sunt savuroase și pe placul celor de la masă.

O prăjitură pe placul tuturor este cea cu portocale roșii. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura pufoasă și aromată cu portocale merge de minune la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative.

Prăjitura cu portocale roșii va avea o aromă aparte și un aspect deosebit. Pentru iubitorii de deserturi savuroase putem face și un chec cu mere și scorțișoară. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. La fel de bine putem pregăti și o prăjitură cu mere caramelizate ornată cu zahăr pudră și frișcă. Desertul pufos și aromat cu portocale roșii va fi o adevărată încântare pentru cei dragi și le va aminti de copilărie. Rețeta este simplă, rafinată și la îndemâna oricui.

Rețeta cu care vei obține un desert plin de savoare

Pentru prăjitura cu portocale roșii vom avea nevoie de 4 ouă, 300 g de făină, 125 g de zahăr, 125 ml de ulei, 2 lingurițe de esență de portocale și un praf de sare, ingrediente necesare pentru blat. Pentru sirop vom avea nevoie de 100 g de zahăr, 2 portocale roșii, sucul de la jumătate de lămâie și unt.

Mai întâi vom pregăti blatul pentru prăjitura aromată. Se separă albușurile de gălbenușuri, iar albușurile se mixează cu un praf de sare și cu zahărul. Vom adăuga esența de portocale și gălbenușurile bătute spumă.

Se toarnă treptat și făina și se amestecă foarte bine. După aceea vom pregăti siropul aromat. Zahărul se pune la topit într-o cratiță împreună cu un cubuleț de unt, iar când totul s-a topit se adaugă feliile de portocale roșii și se caramelizează, întorcând feliile pe ambele părți.

Într-o tavă rotundă se pune hârtie de copt apoi se așază feliile de portocale caramelizate împreună cu siropul. Se toarnă după acea compoziția de blat și se stoarce zeama de la jumătate de lămâie apoi se pune prăjitura la cuptor timp de 30 de minute. Când este gata, se scoate tava și se răstoarnă prăjitura pe un platou pentru ca feliile de portocale caramelizate să fie deasupra desertului. Putem orna prăjitura cu frișcă și fulgi de ciocolată.

Prăjitura cu portocale roșii are o savoare deosebită și o textură aparte. Rețeta este pe placul multora dintre noi. Deserturile de casă cu portocale sunt ideale de pregătit la mesele festive. Cu siguranță, aceste delicii îi vor cuceri pe cei dragi.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`