Prima pagină » Culinar » Prăjitura ora 12. Un desert inedit, gustos și rafinat

Prăjitura ora 12. Un desert inedit, gustos și rafinat

11 sept. 2023, 09:28,
în Culinar

Prăjitura ora 12 este un adevărat deliciu. Acest desert necesită atenție în preparare și ingrediente alese cu grijă, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Prăjitura ora 12 este cremoasă, aromată și are un blat pufos și însiropat care îi va cuceri pe cei de la masă. Iată cum să pregătești la tine acasă un desert inedit, gustos și rafinat.

Prăjitura ora 12

Când vine vorba de desert, doamnele se întrec în tot felul de rețete savuroase. Pe placul multora dintre noi este prăjitura ora 12. Aceasta are un aspect deosebit și o aromă aparte și poate fi făcută cu diferite tipuri de blat, fie simplu, cu nucă sau însiropat.

Una dintre cele mai apreciate prăjituri este prăjitura ora 12. Aceasta este ideală de pregătit la mesele festive alături de alte delicii irezistibile. Prăjitura ora 12 este nelipsită la zilele aniversare, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Pe lângă acest desert cremos, gustos și însiropat, putem pregăti pemtru cei dragi și niște eclere cu ciocolată. Acestea necesită mai mult timp de preparare și pricepere în bucătărie, însă efortul merită pentru că vom obține un desert perfect.

La fel de bine putem pregăti niște deserturi rafinate și aromate cu mere coapte. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Cum să pregătești acasă un desert perfect

Pentru prăjitura ora 12 vom avea nevoie de 6 ouă, 200 g de zahăr, 30 ml de apă, 30 ml de ulei, 50 g de cacao, 1o linguri de făină, ingrediente necesare pentru blat. Pentru sirop vom folosi 200 g de zahăr, 400 ml de apă, 2 linguri de miere și esență de rom. Pentru glazură vom avea nevoie de 240 g de ciocolată și 50 g de unt, iar pentru ornat vom folosi 300 ml de smântână, 50 g de zahăr.

Mai întâi se pregătește ccompoziția pentru blat. Într-un bol se bat spumă albușurile cu un praf de sare apoi se adaugă zahărul și apa. Într-un bol separat se mixează gălbenușurile cu uleiul apoi se toarnă compoziția peste cea de albușuri. Dup aceea se tapetează o tavă cu hârtie de copt apoi se toarnă compoziția de blat în tavă și se uniformizează apoi se dă la cuptor.

Între timp se pregătește siropul. Se caramelizează 200 g de zahăr apoi se toarnă apă și se lasă la fiert până când se topește zahărul apoi se caramelizează. Se pune la final esența de rom. După ce siropul este gata, se pregătește glazura. Se mărunțește ciocolata și se pune la topit într-o baie de abur, se adaugă untul și se amestecă totul foarte bine. Frișca se pregătește din smântână și zahăr.

Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii ora 12. Blatul se taie și se însiropează apoi se taie în 20 de bucăți. Peste fiecare pătrățel de blat se pune glazura apoi se toarnă frișca și ciocolata rasă deasupra. După ce prăjiturile sunt gata, se pun la frigider timp de câteva ore.

Prăjitura ora 12 este ideală la mesele festive alături de alte deserturi aromate și gustoase. Acest desert este pe placul multora dintre noi, se face rapid, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, sucesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *