Prima pagină » Culinar » Prăjitura Ochi de pisică – Un desert spectaculos și delicios

Prăjitura Ochi de pisică – Un desert spectaculos și delicios

31 mart. 2022, 15:44,
BZI.ro, în Culinar

Prăjitura Ochi de pisică mai este cunoscută și sub denumirea de Ochi de păun. Aceasta este un desert foarte inventiv și interesant, iar pe deasupra, mai este și delicios! Combinația de gusturi, de la gem până la umplutura de bezea și nucă, ne va mângâia papilele gustative.

Acest desert se poate servi oricând, cu orice ocazie. Cu siguranță, va fi foarte apreciat de către familie sau musafiri!

Ce ingrediente sunt necesare pentru această prăjitură

Această prăjitură necesită destul de multe ingrediente, însă efortul va merita, cu siguranță! Prăjitura Ochi de pisică este una dintre cele mai uimitoare rețete.

În primul rând, vom pregăti ingredientele pentru aluat. Vom avea nevoie de aproximativ 300-350 de grame de făină albă de grâu. Pe lângă aceasta, trebuie să mai pregătim și niște drojdie uscată (cam 4 grame vor fi de ajuns). Dacă doriți să folosiți drojdie proaspătă, cantitatea trebuie mărită. Alături, pregătim aproximativ 50 de ml de lapte (pe care îl vom încălzi puțin) și 80-90 de grame de unt (de preferat, cu cât mai multă grăsime). Vom mai avea nevoie de două ouă de la care extragem gălbenușurile pentru aluat și de o lingură sau două de zahăr alb. Dacă doriți, puteți adăuga și niște coajă rasă de vanilie, pentru mai multă aromă.

Pentru umplutură, vom avea nevoie de niște gem de prune (sau cireșe/vișine, după preferințe)și de 80 de grame de zahăr pudră. Vom mai pregăti și aproximativ 100 de grame de nucă măcinată, alături de 100-150 de grame de vișine (fără sâmburi). Vom adăuga și un pliculeț de zahăr vanilat, alături de o esență de vanilie, pentru cât mai multă aromă. Vom mai avea nevoie de cele două albușuri rămase de la aluat.

Acestea sunt toate ingredientele de care avem nevoie pentru cea mai bună prăjitură.

Prăjitura Ochi de pisică – Cum se prepară aceasta

Această prăjitură este destul de complexă, așadar nu va fi foarte ușor de pregătit.

Putem începe prin a prepara aluatul. Laptele trebuie încălzit și în aceeași cratiță peste acesta putem adăuga untul și un vârf de sare. Amestecăm din când în când, și lăsăm amestecul pe foc până când untul se topește, după car îl luăm de pe foc.

Într-un vas separat și încăpător putem adăuga făina albă pregătită, alături de zahăr și drojdia uscată. Dacă doriți să adăugați și coaja rasă de lămâie, acum este timpul! În mijloc, punem cele două gălbenușuri peste care turnăm compoziția de lapte și unt. Putem începe să frământăm bine, până ce ingredientele se incorporează și aluatul prinde forma și textura dorită. Îl putem lăsa la dospit cât timp ne ocupăm de umplutură.

Trebuie să scurgem vișinele de sucul propriu și să le pudrăm cu zahăr vanilat. După aceea, batem cele două albușuri rămase de la aluat, împreună cu puțină sare până ce se fac spumă. Putem adăuga și zahărul și se mixează bine până ce se obține o textură solidă, ca de bezea. Adăugăm esența de vanilie, împreună cu nuca deja măcinată și amestecăm ușor, cu o lingură de lemn, de preferat.

Următorul pas este să întindem aluatul într-o foaie nici foarte groasă, însă nici extrem de subțire. Ungem toată foaia de aluat cu gemul pregătit, după care, pe margini, adăugăm vișinile. Rulăm capetele, de la exterior spre interior, iar în mijloc lăsăm puțin spatiu. În acel spațiu, adăugăm umplutura de bezea cu nuca măcinată.

Adăugaăm tava (pregătită cu hârtie de copt) la cuptor, la temperatura de 160 de grade. Aceasta se va coace în aproximativ 40 de minute.

Astfel, prăjitura Ochi de pisică este gata pentru a fi servită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *