Prima pagină » Culinar » Prăjitură negresă deosebită: Trucuri știute de bunica pentru un desert desăvârșit

Prăjitură negresă deosebită: Trucuri știute de bunica pentru un desert desăvârșit

23 dec. 2021, 13:21,
în Culinar

Prăjitura negresă deosebită este un desert desăvârșit. Bunica pregătea acest deliciu după o rețetă veche știută doar de ea. Această prăjitură de casă este extrem de simplu de pregătit, fiind un desert îndrăgit de toți nepoțeii.

Această prăjitură este pregătită din cele mai vechi timpuri, fiind preferata întregii familii. Bunica mereu pregătea negresa într-un mod deosebit. Pentru prepararea acesteia nu avea nevoie de multe ingrediente. Această prăjitură are o aromă și un gust inedit. Chiar dacă este foarte asemănătoare cu prăjitura cu ciocolată, negresa nu conține deloc ciocolată.

prajitura negresa taiata pe o farfurie

Această prăjitură este pregătită din cele mai vechi timpuri

Prăjitura negresă deosebită: Cum se face siropul ideal

Pentru a pregăti o prăjitură negresă deosebită, bunica punea într-o cratiță toate ingredientele necesare. Iar pentru a pregăti siropul pentru acest deliciu desăvârșit, ea avea nevoie de 250 g de unt, cacao, lapte și de 300 g de zahăr.

După ce ingredientele necesare pregătirii siropului pentru negresă erau puse în recipientul necesar, bunica îl punea pe foc. Ea nu dădea focul prea tare, lăsând siropul să fiarbă la foc încet. De asemenea, pentru a obține o consistență ideală a siropului, bunica era atentă să-l amestece cu regularitate. Siropul se amesteca până când zahărul începea să se topească.

După ce siropul pentru prăjitura negresă deosebită era gata, bunica oprea 20 de linguri din sirop într-o cană. Pentru a obține consistența necesară a siropului pentru pregătirea prăjiturii, bunica lăsa restul amestecului să se răcească pe pervazul geamului.

prajitura negresa taiata pe o farfurie

Pentru a pregăti o prăjitură negresă deosebită, bunica punea într-o cratiță toate ingredientele necesare

Blatul pentru prăjitura negresă: Cum pregătea bunica cel mai minunat deliciu

Pentru a pregăti blatul pentru prăjitura negresă deosebită ea avea nevoie doar de 4 ouă, zahăr dar nu mai mult de 150 g și de făină. Pentru a obține o aromă absolut inedită a blatului pentru prăjitură, bunica adăuga esență de rom, de vanilie și un vârf de cuțit de sare.

Pentru prepararea blatului pentru negresa deosebită, bunica separa ouăle. Albușurile le zbătea foarte bine până acesta începea să facă spumă, adăugând și zahărul la ele. Într-un bol separat, bunica punea siropul pregătit anterior cu multă atenție. La siropul deja răcit, bunica punea pe rând și gălbenușurile. Iar după ce toate ingredientele erau amestecate între ele, bunica adăuga și spuma de albușuri.

Pregătirea unei astfel de prăjituri nu ia prea mult timp. Bunica mereu pregătea acest desert pentru micul dejun sau pentru gustarea dintre mese. Iar din moment ce compoziția era gata, ea o punea într-o tavă în care pregătea toate deserturile din copilărie.

Prăjitura negresă deosebită  nu necesită prea mult timp pentru coacere. De cele mai multe ori, aceasta este gata în 25-30 de minute. Totul depinde de puterea cuptorului, fiind un timp estimativ. Însă, cu siguranță, chiar coaptă și în cel mai slab cuptor, aceasta este gata în maxim jumătate de oră.

prajitura negresa taiata pe o farfurie

Pentru prepararea blatului pentru negresa deosebită, bunica separa ouăle

Cum servea bunica desertul: Secretul știut doar de ea

După ce negresa s-a răcit, bunica o aranja frumos pe farfurie pentru a fi servită. Negresa se răcește foarte repede, în doar câteva minute aceasta este numai bună pentru servit. Dacă te întrebai pe parcursul rețetei, ce va face bunica cu acele 20 de linguri de sirop oprite la începutul gătirii, să știi că acestea sunt adăugate la sfârșit. Pentru a obține acea consistență absolut perfectă a prăjiturii negresă deosebită, bunica ținea prăjitura în frigider câteva ore.

Prăjitura negresă deosebită, bunica o servea alături de gem de casă pregătit cu multă dragoste de ea. Iar pentru a arăta extrem de apetisantă, bunica presăra peste prăjitură și puțină pudră de zahăr.

prajitura negresa taiata pe o farfurie

Pregătirea unei astfel de prăjituri nu ia prea mult timp

Bugetul.ro
Tăcutul patron de la Arabesque, marele magazin de materiale de construcții din România. Afacerile l-au transformat într-unul dintre cei mai bogați oameni din Galați
redactia.ro
Dana Budeanu i-a distrus pe Călin și Cristela Georgescu. "V-ați folosit de Biserică ca ultimele scursuri"
Bugetul.ro
Județele groazei din România. Oamenii rămân pe drumuri din cauza concedierilor masive făcute de companiile care funcționează în aceste zone ale țării
a1.ro
Creatura cu cap de extraterestru pescuită de un pescar i-a speriat pe localnici. Ce este, de fapt, vietatea
Playtech.ro
Horoscopul banilor pentru a doua jumătate a lunii martie. Zodia care câştigă la Loto
observatornews.ro
Subiecte la română, simulare Evaluare Națională 2025. Notele se trec în catalog doar la cerere
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Dosarul de pensie: Informațiile care te scutesc de drumuri inutile și stres
SportpeSurse
Micul oraș din România pe care frații Dedeman și Ion Țiriac se războiesc de luni întregi! Au cheltuit deja câte un miliard de euro, iar miza este uriașă
Playtech.ro
De ce dorm câinii pe perna stăpânului? Explicaţia virală
Dailybusiness.ro
Sute de angajați din școlile de stat, concediați în urma unei ordonanțe. Decizia se aplică și medicilor
RomaniaTV
S-au aflat PRIMELE echipe eliminate la Asia Express! Înainte să plece se lăudau că vor câștiga competiția. Cine a rămas în cursă!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Iarna se întoarce, un ciclon va aduce ninsori! Elena Mateescu, ANM: Trecem de la 30 de grade C, la temperaturi negative!
redactia.ro
Povestea lui Răzvan Arnăut, jandarmul împușcat mortal de un coleg. Tânărul a reprezentat România în competițiile europene de sport
ego.ro
Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`