Prima pagină » Culinar » Prăjitura mozaic, un desert rafinat și gustos. Cum să pregătești acasă o prăjitură delicioasă și aromată

Prăjitura mozaic, un desert rafinat și gustos. Cum să pregătești acasă o prăjitură delicioasă și aromată

31 mart. 2022, 12:09,
BZI.ro, în Culinar

Atunci când vrem să îi impresionăm pe cei de la masă, putem pregăti prăjitura mozaic, un desert rafinat și gustos. Aceasta este ușor de făcut, iar la final ne vom bucura de savoarea unui desert irezistibil. Cremoasă și fină, prăjitura mozaic este perfectă pentru iubitorii de ciocolată. Cele două straturi de cremă și blatul pufos îi vor cuceri imediat până și pe cei mai pretențioși. Iată cum să pregătești acasă o prăjitură delicioasă și aromată.

Prăjitura mozaic, un desert rafinat și spectaculos

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și sofisticate. Gospodinele se întrec în tot felul de prăjituri gustoase și aromate. Unele doamne preferă să facă ceva dulce după rețeta veche a bunicii și optează pentru cornulețe cu untură și smântână, altele preferă să pregătească pentru cei dragi câteva fursecuri fragede sau un delicios chec cu Nutella.

De la mesele festive nu lipsesc însă prăjiturile, făcute după rețete spectaculose și rafinate. Preferata multora dintre noi este prăjitura Crăiasa Zăpezii, dar și delicioasa prăjitură cu foi și cremă de ciocolată.

De la masă nu trebuie să lipsească o tartă cu mere caramelizate, aromată și pufoasă. Aceasta este adorată de cei mici pentru gustul deosebit.

Prăjitura mozaic este ideală pentru zilele festive, dar și atunci când vrem să ne bucurăm de ceva dulce pregătit acasă după cea mai simplă rețetă.

Cum să pregătești rapid o prăjitură delicioasă și rafinată

Pentru a pregăti acasă delicioasa prăjitură mozaic avem nevoie de un blat pufos pe îl putem cumpăra sau îl putem face acasă și de câteva ingrediente pentru cele două creme de ciocolată.

Pentru blat avem nevoie de 250 g de făină, 125 g de unt, 125 g de zahăr, 2 ouă și 1 praf de copt.

Pentru crema de ciocolată neagră vom folosi 200 g de ciocolată neagră, 200 g de frișcă lichidă, 100 g de unt și 30 g de zahăr pudră, iar pentru ciocolata albă vom avea nevoie de 200 g de ciocolată albă, 200 g de frișcă lichidă și 200 g de brânză de vaci.

Pentru decor vom folosi 100 g de alune măcinate și fulgi de ciocolată.

Dacă preferăm să facem blatul sau aluatul acasă, atunci începem mai întâi cu pregătirea acestuia. Se freacă bine zahărul împreună cu untul, apoi se adaugă 2 ouă și un pliculeț de praf de copt. După ce se obține o compoziție omogenă, se adaugă treptat făina apoi se începe frământarea aluatului. Când acesta este gata, se pune într-o tavă unsă cu unt și se coace la cuptor timp de 30 de minute.

Între timp se pregătește crema de ciocolată neagră. Într-o cratiță se pune la topit ciocolata neagră împreună cu frișca și se amestecă continuu. Când este gata, se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Se freacă untul împreună cu zahărul pudră, apoi se amestecă împreună cu crema de ciocolată neagră până când se omogenizează. La fel se procedează cu crema de ciocolată albă, însă în loc de unt se adaugă brânză de vaci.

Când cremele de ciocolată sunt gata, se taie blatul în două, pe orizontală și se întinde crema de ciocolată neagră apoi puțină ciocolată albă. Se pune al doilea blat și se întinde iar crema de ciocolată neagră apoi cea albă. La final, peste crema albă de ciocolată se pun alune măcinate și fulgi de ciocolată neagră.

Delicioasa prăjitură mozaic este gustoasă, aromată și ușor de făcut. Acest desert este ideal de fiecare dată când vrem să ne încântăm papilele gustative cu o prăjitură cremoasă și aromată.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *