Prima pagină » Culinar » Prăjitura Krem a la Krem. Una dintre cele mai cremoase și aromate prăjituri!

Prăjitura Krem a la Krem. Una dintre cele mai cremoase și aromate prăjituri!

09 ian. 2025, 08:37,
Redacția BZI în Culinar

Dacă adori deserturile aromate cu multă cremă, trebuie neapărat să prepari prăjitura Krem a la Krem. Cu rețeta potrivită, nu va fi prea greu să vă surprindeți invitații cu un desert special, mai bun decât orice ați putea cumpăra de la cofetărie.

Această prăjitură este o variantă rafinată a desertului clasic, perfectă pentru cei care apreciază finețea și cremozitatea gustului. Cu un blat aerat și o cremă bogată de mascarpone cu vanilie, acoperită cu o glazură de ciocolată, această prăjitură este alegerea ideală pentru a impresiona la orice ocazie.

Rețeta pentru prăjitura Krem a la Krem

Rețeta se prepară folosind câteva ingrediente mai speciale. Este important să respecți lista cu aceste ingrediente, pentru că ele oferă gustul delicios al prăjiturii, dar și aspectul spectaculos.

Sunt rețete de prăjituri după care poți să te inspiri și să le prepari în stilul propriu. Însă sunt și rețete stas pe care este necesar să le respecți pas cu pas pentru o reușită sigură. Acestea sunt rețete de colecție care merită preparate cel puțin odată, iar apoi decizi dacă vor fi repetate.

O altă rețetă de prăjitură cu succes garantat, pe care trebuie să o încerci spre testare este rețeta de prăjitură inteligentă. Te vei îndrăgosti de gustul delicios și aspectul ei frumos.Următește în continuare liste de ingrediente și modul de preparare explicat pas cu pas. Acest desert se compune din trei elemente, pe care le vei prepara pe rând.

Prin urmare, pentru blat vei avea nevoie de 6 oua de mărime medie; 6 linguri de zahăr; un plic cu Crème Ole de ciocolată; 5 gr de praf de copt și 1 praf de sare.

Crema prăjiturii se face din 300 ml de frișcă lichidă îndulcită; 200 ml de lapte rece; un plic Crème Ole de vanilie și 1 praf de sare. Pentru glazură vei avea nevoie de 100 gr de ciocolată amăruie; 50 ml de frișcă lichidă îndulcită; 50 gr de unt; o lingură de miere și 4 ml de esență de rom.

Modul de preparare

Începe cu pregătirea unei tăvi cu dimensiunile de 20/33 cm, în care așezi la bază hârtie de copt. Unge tava cu puțin unt sau ulei, pentru a se așeza bine hârtia de copt în ea. Apoi pornește cuptorul la 180°C.

Pentru blat trebuie să spargi ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și zahărul și amestecă-le bine folosind mixerul pentru 8-10 minute. Vei obține o compoziție spumoasă, deschisă la culoare, care își va dubla volumul.

Apoi adaugă pudra pentru Crème Ole de ciocolată șii praful de copt trecut prin sită. Amestecă bine până la omogenizare, apoi întinde compoziția obținută în tavă și așază pe grătarul din mijloc al cuptorului.

Coace blatul de prăjitură pentru 25-30 de minute. Pentru siguranța coacerii, poți apela și la testul scobitorii. Lasă blatul să se răcească în tavă, apoi răstoarnă-l pe un suport de lemn sau o altă tavă curată. Curăță tava și așază în ea folie alimentară. Adaugă din nou blatul de prăjitură în tavă.

Pune pe rând ingredientele pentru cremă în bolul mixerului. Apoi mixează intens până când obții o compoziție consistentă și cremoasă. Pentru reușita sigură a cremei, frișca lichidă se va folosi foarte rece, diresc scoasă din frigider. Întinde crema obținută peste blatul de prăjitură. O altă rețetă pe care o poți încerca este prăjitura de vis cu ciocolată și nucă.

Pentru a prepara glazura, se pune o crăticioară cu toate ingredientele pe baie de aburi, apoi se amestecă până când se topesc și se obține o compoziție lucioasă și cursivă. Lasă glazura să se tempereze 10-15 minute.

Apoi toarn-o deasupra prăjiturii și întinde-o uniform cu o spatulă de tort. Pune prăjitura Krem a la Krem la frigider pentru minim 2 ore, după care o poți decora cu pudră de cacao.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 ianuarie 2025
09 ianuarie 2025