Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert aromat, gustos și rafinat, putem face o prăjitură krantz cu nucă și caramel după rețeta veche. Această prăjitură este ideală de servit la orice masă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative. Prăjitura krantz cu nucă și caramel este cremoasă, aromată și are un aspect deosebit. Iată rețeta veche cu care vei obține un desert perfect.
Prăjitură krantz cu nucă și caramel
Când vine vorba de savurosul desert de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Una dintre cele mai apreciate prăjituri este aromata prăjitură krantz cu nucă și caramel. Aceasta se face cu ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație, iar rezultatul va fi încântător.
Prăjitura krantz cu nucă și caramel este alegerea perfectă pentru orice ocazie. Acest desert poate fi făcut și pentru masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte delicii. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.
Pe lângă această prăjitură, putem pregăti pentru cei dragi și o prăjitură cu lapte praf și blat pufos și însiropat. Aceasta are o textură aerată și un gust deosebit. Pentru iubitorii de deserturi rafinate putem pregăti o prăjitură cu miere de portocale. Aceasta necesită mai multă grijă în preparare, dar la final vom obține un adevărat deliciu.
Prăjitura krantz cu nucă și caramel este desertul perfect pentru zilele festive, dar și pentru momentele în care vrem să ne răsfățăm cu ceva dulce.
Rețeta veche a marilor bucătari pentru un desert savuros
Pentru delicioasa prăjitură vom avea nevoie de 3 blaturi. Pentru prepararea acestora vom folosi 10 albușuri, 200 g de zahăr, 300 g de nucă măcinată, 100 g de făină, un praf de sare, esență de vanilie și sucul de la o lămâie. Pentru crema de gălbenușuri vom avea nevoie de 10 gălbenușuri, 200 g de zahăr, un praf de sare, 2 linguri de lapte, sucul și coaja de la o lămâie, 400 g de unt, 30 g de zahăr pudră vanilat, iar pentru krantz vom folosi 100 g de zahăr și 100 g de miez de nucă.
Mai întâi vom pregăti blaturile din albușuri cu nuci. Se mixează albușurile împreună cu zahărul, apoi se adaugă sucul de lămâie. Nuca măcinată se adaugă în compoziția ca de bezea, apoi se pune esența de vanilie și făina și se amestecă totul foarte bine.
Compoziția de blat se împarte în 3 și se vor coace separat cele 3 blaturi. După aceea vom pregăti crema de gălbenușuri. Gălbenușurile se amestecă cu un praf de sare apoi cu zahăr și se pun 2 linguri de lapte. Se fierbe crema pe baie de aburi, iar când este aproape gata se adaugă untul și zahărul vanilat. Crema se pune la rece apoi se pregătesc nucile caramelizate.
Se pune zahărul într-un vas împreună cu miezul de nucă și se amestecă foarte bine pentru a se carameliza. Când sunt gata se ia vasul de pe foc și se răstoarnă nucile caramelizate pe o hârtie de copt. Când se răcesc se dau prin aparatul de măcinat cafea.
Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Se împarte crema în trei. Peste primul blat se pune un strat de cremă, se presară krantz-ul măcinat apoi se mai pune un blat. Se procedează la fel până când se termină blaturile și crema. La final, se ornează prăjitura cu nuci caramelizate.
Cu siguranță această prăjitură va fi pe placul tuturor celor de la masă. Prăjitura krantz cu nucă și caramel este aromată, gustoasă și are o textură crocantă. Acest desert este ideal de servit la orice masă, iar rețeta este simplă și la îndemâna oricui.