Prima pagină » Culinar » Prăjitură japoneză pufoasă. Cucerește-i pe cei dragi cu un adevărat deliciu

Prăjitură japoneză pufoasă. Cucerește-i pe cei dragi cu un adevărat deliciu

08 ian. 2024, 08:41,
în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert aromat, gustos și rafinat, putem pregăti o prăjitură japoneză pufoasă. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura japoneză pufoasă merge de minune la mesele festive alături de alte deserturi savuroase. Cucerește-i pe cei dragi cu un adevărat deliciu.

Prăjitură japoneză pufoasă

Când vine vorba de desertul de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și spectaculoase. Pe placul multora dintre noi este prăjitura japoneză pufoasă. Aceasta are o textură aerată, o aromă deosebită și se poate orna cu frișcă, cu sos de ciocolată sau cu fulgi de cocos.

Prăjitura japoneză pufoasă poate fi pregătită la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un desert irezistibil. Această prăjitură merge la orice ocazie, chiar și dimineața alături de o cafea aromată.

Pe lângă acest desert, putem face și o prăjitură delicioasă cu nucă. Prăjitura cu nucă și blat pufos și însiropat le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.

La fel de bine putem pregăti și o prăjitură fină cu iaurt grecesc. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura cu iaurt este ideală de pregătit pentru a-i cuceri pe cei de la masă. Prăjitura japoneză pufoasă este delicioasă, aromată și merge servită la orice masă și la orice ocazie.

Rețeta cu care vei pregăti un desert savuros

Pentru delicioasa prăjitură japoneză pufoasă vom avea nevoie de 6 ouă, 250 g de zahăr, 300 g de brânză, 120 ml de lapte, 50 g de unt, 1 linguriță de extract de vanilie, sucul de la jumătate de lămâie, 200 g de făină, 50 g de amidon, un praf de sare, zahăr pudră pentru decor și câteva afine proaspete.

Se pune într-o cratiță crema de brânză, laptele și untul. Când ajunge compoziția la punctul de fierbere, se ia oala de pe foc. După aceea se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se amestecă cu vanilia și sucul de lămâie, apoi se toarnă acest amestec peste compoziția de brânză și unt. Se amestecă foarte bine apoi se adaugă făina și amidonul, mixând totul foarte bine.

Peste albușuri se pune un praf de sare și se adaugă zahăr apoi se mixează foarte bine pentru a obține o bezea fermă. Bezeaua se adaugă peste compoziția anterioară  apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se coace delicioasa prăjitură timp de 40 de minute. Când este gata, se scoate din cuptor și se răstoarnă ușor pe un platou. Se pudrează prăjitura pufoasă cu zahăr vanilat, se pune frișcă deasupra apoi se adaugă câteva fructe proaspete.

Prăjitura japoneză are o aromă aparte, este pufoasă și merge pregătită la orice masă și la orice ocazie. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Cu un strop de  îndemânare și câteva ingrediente alese cu grijă vom obține un desert irezistibil. Prăjitura japoneză este pe placul multora dintre noi și este ideală de servit la mesele festive alături de alte deserturi delicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`