Prima pagină » Culinar » Prăjitură ,,invizibilă” cu mere. Un desert ideal pentru mesele festive

Prăjitură ,,invizibilă” cu mere. Un desert ideal pentru mesele festive

13 dec. 2023, 08:40,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert aromat și gustos, putem face o prăjitură ,,invizibilă” cu mere. Aceasta are o savoare deosebită și merge de minune la ocaziile speciale, chiar și la masa de Crăciun și de Revelion. Prăjitura ,,invizibilă” cu mere este delicioasă, are un aspect rafinat și le va aminti celor dragi de vremea copilăriei. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert ideal pentru mesele festive.

Prăjitură ,,invizibilă” cu mere

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Una dintre cele mai apreciate prăjituri de casă este prăjitura ,,invizibilă” cu mere. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Prăjitura ,,invizibilă” cu mere este ideală de servit la mesele festive alături de alte bucate alese. Acest desert are o textură umedă și moale și este numită invizibilă pentru că are foarte puțin blat și multă umplutură de mere.

Prăjitura aromată le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele gustoase ale bunicii. Pe lângă acest deliciu, putem să îi cucerim pe musafiri cu un pandișpan cu nucă, ornat cu zahăr pudră.

De asemenea, putem face și niște nuci umplute cu cremă de ciocolată, de vanilie sau cu dulceață de casă. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Prăjitură ,,invizibilă” cu mere este alegerea perfectă pentru orice ocazie. Este o prăjitură pufoasă, gustoasă, are un aspect deosebit și este ușor de pregătit, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Rețeta cu care vei obține un desert savuros

Pentru delicioasa prăjitură ,,invizibilă” cu mere vom avea nevoie de 1 kg de mere, 2 ouă, 80 g de zahăr, 60 g de unt, 100 g de lapte, 70 g de făină, 15 g de praf de copt, coaja și sucul de la o lămâie.

Mai întâi vom pregăti merele. Se spală apoi se curăță de coajă și se taie în felii subțiri. Feliile de mere se pun într-un castron și se toarnă sucul de la o lămâie. Coaja de lămâie se păstrează. Se dă prin răzătoare și o vom folosi pentru a oferi prăjiturii un plus de savoare.

Într-un bol se mixează ouăle împreună cu zahărul apoi se adaugă untul înmuiat și se toarnă laptele. În acest amestec se adaugă făina și praful de copt apoi coaja rasă de lămâie. Amestecul se toarnă îm castronul cu mere puse în zeama de lămâie.

Compoziția se toarnă într-o formă rotundă de copt și se dă la cuptor timp de 40 de minute. Când este gata, se scoate prăjitura din cuptor și se lasă la răcit apoi se porționează pentru a fi servită. Pentru un plus de savoare putem orna prăjitura cu zahăr vanilat.

Prăjitura ,,invizibilă” cu mere este aromată, gustoasă și se face cu un aluat subțire și multă umplutură. Acest desert savuros este ideal de servit la orice masă. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final ne vom încânta papilele gustative. Prăjitura este o adevărată încântare pentru toți cei de la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024