Prima pagină » Culinar » Prăjitura ,,Înghețată falsă”, desertul preferat al copiilor. Cum să pregătești acasă cea mai bună prăjitură

Prăjitura ,,Înghețată falsă”, desertul preferat al copiilor. Cum să pregătești acasă cea mai bună prăjitură

03 feb. 2022, 14:07,
BZI.ro, în Culinar

Cei mici adoră dulciurile, iar prăjitura ,,Înghețată falsă” este desertul preferat al copiilor. Cu un blat pufos și o cremă delicioasă, aceasta este ușor de preparat și apreciată de toți cei de la masă. Prăjitura ,,Înghețată falsă” este ideală pentru mesele festive, fiind un desert rafinat și gustos. Iată cum să pregătești acasă cea mai bună prăjitură.

Prăjitura ,,Înghețată falsă”, desertul preferat de cei mici

Un desert cu adevărat sofisticat și savuros este prăjitura ,,Înghețată falsă.” Aceasta este ușor de pregătit acasă, iar dacă alegem câteva ingrediente și arome deosebite, vom obține o prăjitură delicioasă.

Prăjitura ,,Înghețată falsă” este desertul perfect pentru ocaziile speciale, pentru masa de Paști, dar și atunci când vrem să ne bucurăm de gustul unei prăjituri gustoase și sănătoase.

Ideală pentru mesele festive este și Prăjtura Imperială, dar și Prăjitura Floare de Colț. Acestea arată spectaculos, iar gustul este de neuitat. Gospodinele se întrec în tot felul de rețete când vine vorba de mult așteptatul desert de la masă. Pentru a-i încânta pe cei mici cu un desert sănătos, mămicile mai pregătesc biscuiți de casă pentru copii, dar și gogoși pufoase rapide. La fel de gustoase sunt și prăjiturile pentru diabetici, ce se prepară foarte ușor acasă.

Prăjitura ,,Înghețată falsă” este preferată de copii datorită cremei delicioase și blatului pufos, dar și aspectului deosebit. Pentru a pregăti acest desert acasă, avem nevoie de câteva ingrediente de calitate și de un plus de imaginație. La final, vom obține o prăjitură pe gustul tuturor.

Rețeta celei mai bune prăjituri pregătite acasă

Prăjitura ,,Înghețată falsă” se face ușor, nu necesită multe ingrediente, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Ingrediente pentru blat

6 ouă

2 linguri de cacao

2 pliculete de zahăr vanilat

10 linguri de făină

10 linguri de zahăr

Ingrediente pentru crema 1

5 gălbenușuri

10 linguri de zahăr

3 linguri de făină

200 g unt

1 cană cu lapte

1 pliculeț de zahăr vanilat

Ingrediente pentru crema 2

5 albușuri

20 linguri de zahăr

2 pliculețe de zahăr vanilat

Mod de preparare

Mai întâi se prepară blatul. Se separă albușurile de gălbenușuri, apoi se bat albușurile împreună cu zahărul până se omogenizează. Se adaugă ulterior gălbenușurile, iar după ce se amestecă, se pune făina, apoi două linguri de cacao. După ce compoziția se omogenizează, se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune la cuptor timp de 20 de minute.

Între timp pregătim crema 1. Se amestecă laptele împreună cu zahărul vanilat și gălbenușurile, apoi se pune la foc mic până când se îngroașă crema. Aceasta trebuie să aibă o consistență densă. După ce s-a răcit crema, se adaugă untul topit împreună cu zahărul și se amestecă bine.

După ce crema 1 este gata, se pregătește crema 2. Se amestecă albușurile, zahărul și zahărul vanilat, iar după ce am obținut o compoziție omogenă, se pune la foc mic până se îngroașă. Când crema 2 este gata, se lasă la răcit.

Peste blatul pufos se pune crema 1 și se uniformizează. După aceea, se pune crema 2 și se întinde bine. Se lasă  tava la frigider timp de 3 ore, apoi se taie în diferite forme. Pentru un aspect deosebit, putem adăuga deasupra fulgi de ciocolată neagră.

Prăjitura ,,Înghețată falsă” este ideală pentru mesele festive. Acest desert este adorat de cei mici și ușor de pregătit acasă. Crema delicioasă, blatul pufos și aspectul sofisticat fac din această prăjitură un desert de neuitat.

Secretele unei pâini de casă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *