Prima pagină » Culinar » Prăjitura imperială. Rețeta unui desert sofisticat 

Prăjitura imperială. Rețeta unui desert sofisticat 

27 ian. 2022, 15:52,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi impresionăm pe cei de la masă cu un desert spectaculos, prăjitura imperială este cea mai bună alegere. Cu toate că avem nevoie de mai multe ingrediente de calitate și de ceva timp, rezultatul va fi cu siguranță pe placul tuturor. Prăjitura imperială este ideală pentru mesele festive, dar și pentru momentele în care vrem să ne bucurăm de un preparat savuros. Iată rețeta unui desert sofisticat.

Prăjitura imperială, un deliciu pe placul tuturor

Una dintre cele mai apreciate prăjituri, perfectă pentru ocaziile speciale, este prăjitura imperiala. Aceasta se prepară cu ingrediente atent alese, iar dacă folosim un pic de imaginație, aspectul desertului va fi cu adevărat uluitor. 

Atunci când ne dorim să îi încântăm pe cei de la masă cu un desert savuros, cea mai bună opțiune este prăjitura imperială. Pe lângă această prăjitură delicioasă, gospodinele mai prepară și prăjituri festive de casă sau o savuroasă tartă cu mere caramelizate. Mai mult, de la masă nu lipsește nici gustosul chec cu nutella sau clătitele cu brânză la cuptor. Acestea din urmă sunt ușor de preparat și apreciate de cei de la masă. 

Desertul este preferatul tuturor, însă la fel de gustoase sunt și aperitivele. De aceea, doamnele se întrec în tot felul de rețete de rulade aperitiv deosebite. Acestea pot fi pregătite și pentru masa de Paște.

Când vine vorba de desert, prăjiturile de casă sunt printre preferințe. Prăjitura imperială este cea mai bună opțiune. Aceasta are un gust deosebit, iar aspectul este pe măsura așteptărilor. Pentru a prepara un desert spectaculos, avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație. Gospodinele țin cont de câteva trucuri pentru a obține o prăjitură imperială de neuitat.

Rețeta unei prăjituri spectaculoase

Ingrediente pentru blatul de cacao

6 ouă

3 linguri de zahăr

6 linguri de făină

2 linguri de cacao

1 pliculeț de praf de copt

sare

Ingrediente pentru blatul de nuci

4 albușuri 

150 gr nuci măcinate

2 linguri de miere

50 gr zahăr

4 linguri de făină

1 pliculeț de praf de copt

sare

Ingrediente pentru crema de vanilie

500 ml lapte

5 gălbenușuri 

esență de vanilie

1 pliculeț de zahăr vanilat

100 gr zahăr

250 gr unt

amidon

2 linguri de făină

Ingrediente pentru glazură

250 gr ciocolată neagră

5 linguri de frișcă lichidă

Mod de preparare

Mai întâi se pregătește blatul de cacao. Într-un bol se mixează albușurile de ou cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până se obține o compoziție spumoasă. Se adaugă gălbenușurile treptat și se mixează bine. La final se adaugă făina și cele două linguri de cacao cu praful de copt, apoi se amestecă până când obținem un aluat omogen.

După aceea, se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune la cuptor timp de 20 de minute. După ce este gata, se lasă la răcit și se taie blatul în două părți egale.

Pentru a prepara blatul de nuci, se amestecă albușurile de ou cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se mixează până când se obține o compoziție omogenă. Nucile măcinate se amestecă cu făina, mierea și praful de copt. După ce se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se toarnă aluatul și se coace timp de 20 de minute. Când este gata, se lasă la răcit în tavă. 

Apoi se pregătește crema de vanilie. Într-un vas se toarnă un pahar cu lapte, apoi se adaugă pe rând făina, amidonul și gălbenușurile și se amestecă bine. Se pune la fiert o cantitate mică de lapte amestecat cu zahărul vanilat și esența de vanilie.

După ce a fiert laptele, se iau 2 linguri de lapte fierbinte și se adaugă peste compoziția de ou. Se amestecă bine până când obținem o cremă densă și omogenă. Când totul este gata, se începe montarea prăjiturii imperiale. Pe un platou se pune blatul de cacao, iar peste el se întinde o parte din crema de vanilie. 

Peste crema de vanilie se adaugă blatul de nucă, iar peste acesta se pune restul cremei de vanilie, apoi se adaugă al doilea blat de cacao. La final, se toarnă glazura de ciocolată. Pentru a oferi prăjiturii un aspect spectaculos, putem pune deasupra fulgi de cocos. După ce se lasă prăjitura la rece câteva ore, se taie în diferite forme. Cu siguranță prăjitura obținută va fi apreciată de toți cei de la masă.

Prăjitura imperială este perfectă pentru mesele festive, fiind un desert pe placul tuturor. Aroma deosebită și aspectul sofisticat vor fi apreciate de musafiri. Dacă ținem cont de câteva trucuri și folosim ingrediente de calitate, vom obține un desert gustos și rafinat.

Secretele unei pâini de casă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024