Prăjitura Floare de Colț. Cum să pregătești un desert rafinat și spectaculos

02 feb. 2022, 11:34
BZI.ro, în Culinar

Prăjitura Floare de Colț este perfectă pentru mesele festive. Dacă vrem să îi impresionăm pe cei de la masă cu o prăjitură gustoasă și cu un aspect inedit, prăjitura cu nume de floare este ideală. Fie că avem invitați la masă, fie dorim să ne bucurăm de savoarea unui desert inedit, această prăjitură este cea mai bună opțiune. Iată cum să pregătești un desert rafinat și spectaculos.

Prăjitura Floare de Colț, ideală pentru mesele festive

Una dintre cele mai apreciate prăjituri este prăjitura Floare de Colț. Acest desert sofisticat va fi cu siguranță apreciat de toți cei de la masă. Pe lângă delicioasele prăjituri festive de casă sau de gustoasa prăjitură imperială, desertul cu nume de floare este unul sofisticat, care îi va cuceri de fiecare dată pe musafiri.

Prăjitura Floare de Colț este ideală pentru mesele festive, atunci când sărbătorim un eveniment important. Mai mult, acest desert este nelipsit de la masa de Paște, alături de ruladele aperitiv deosebite și de Crăiasa Zăpezii, prăjitura preferată a copiilor. Printre preferatele celor mici sunt și clătitele cu brânză la cuptor, ușor de pregătit și extrem de gustoase. Nelipsite sunt și savuroasele plăcinte de casă, însă pentru a obține un preparat delicios, gospodinele pregătesc mai întâi aluatul fraged de plăcintă.

Prăjitura Floare de Colț este apreciată pentru crema delicioasă și fină, dar și pentru blatul pufos de cacao. Spectaculos este și aspectul acestui desert, o prăjitură perfectă pentru orice ocazie. Pentru a prepara această prăjitură rafinată, gospodinele țin cont de câteva trucuri. La final, desertul va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Rețeta unui desert rafinat și spectaculos

Prăjitura Floare de Colț este ușor de preparat și are un gust senzațional.

Ingrediente pentru blatul de cacao

6 ouă

6 linguri de zahăr

6 linguri de făină

3 linguri de cacao

1 lingură de praf de copt

sare

Ingrediente pentru bezeaua de cocos

6 linguri de zahăr

4 albușuri

130 g de cocos

Ingrediente pentru cremă

5 linguri de zahăr

4 gălbenușuri

40 g amidon alimentar

esență de vanilie

200 g unt

300 ml lapte

compot de ananas

200 ml frișcă lichidă

50 g ciocolată albă sau neagră pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi se pregătește blatul de cacao. Se amestecă într-un bol albușurile, sarea, zahărul și gălbenușurile până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă apoi făina, praful de copt și pudra de cacao și se mixează bine. După ce compoziția este gata, se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pentru a pregăti bezeaua de cocos, se mixează albușurile spumă, apoi se adaugă treptat zahărul și se amestecă până se topește. Ulterior se adaugă cocosul și se amestecă până se obține o compoziție omogenă.

Bezeaua se întinde peste compoziția de blat, iar după ce se încălzește cuptorul, se pune la cuptor timp de 15 minute.

Între timp, se pregătește crema. Într-un bol mare sau într-o cratiță se amestecă gălbenușurile cu zahărul, iar după ce acesta s-a topit, se pune amidonul dizolvat în lapte. Se amestecă toate acestea, apoi se pune crema la fiert, la foc mic, până va căpăta o consistență fină. Se adaugă esența de vanilie și se amestecă continuu pentru a nu se lipi crema. Când este gata, se lasă la răcit.

După ce s-a răcit crema, se adaugă untul topit și bucățele de ananas. După ce am scos tava din cuptor, cu blatul de cacao si bezea, se pune deasupra crema obținută. Peste aceasta se adaugă frișca lichidă și se întinde uniform. La final, pentru un aspect inedit, se pune peste frișcă fulgi de ciocolată neagră sau albă. Se pune prăjitura Floare de Colț la frigider timp de 2-3 ore, apoi se taie sub diferite forme. Cu siguranță acest desert va fi unul delicios și apreciat de cei de la masă.

Prăjitura Floare de Colț este ideală pentru mesele festive. Acest desert rafinat este ușor de preparat, iar aspectul sofisticat îi va impresiona pe musafiri.

 

Secretele unei pâini de casă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *