Prima pagină » Culinar » Prăjitură fină cu nucă de cocos și cremă de vanilie. O explozie de arome în farfurie

Prăjitură fină cu nucă de cocos și cremă de vanilie. O explozie de arome în farfurie

02 feb. 2024, 11:08,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert aromat, cremos și gustos, ideală este o prăjitură fină cu nucă de cocos și cremă de vanilie. Aceasta este perfectă la zi aniversară, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de un desert irezistibil. Prăjitura fină cu nucă de cocos și cremă de vanilie este o adevărată explozie de arome în farfurie.

Prăjitură fină cu nucă de cocos și cremă de vanilie

Când vine vorba de rețetele de desert, gospodinele se întrec în tot felul de delicii culinare. Pe placul multora dintre noi este savuroasa prăjitură fină cu nucă de cocos și cremă de vanilie. Aceasta are un aspect deosebit, iar rețeta poate fi adaptată după preferințe.

Pentru acest desert avem nevoie de ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație, iar la final vom obține un adevărat deliciu. Prăjitura fină cu nucă de cocos și cremă de vanilie merge de minune la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu ceva dulce.

La fel de bine putem face și prăjitura semilună, cu nucă și cremă de zahăr ars. Aceasta ne va aminti de vremea copilăriei și de rețetele delicioase ale bunicii. Aceasta are o textură crocantă, dar în același timp moale datorită siropului. Se face cu nucă măcinată, cu zahăr brun și cremă de vanilie, iar blatul trebuie să fie neapărat pufos și însiropat. Acest desert va fi o adevărată încântare pentru cei dragi. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale ideală este și o prăjitură tăvălită în fulgi de cocos. Rețetele de desert sunt inedite, spectaculoase și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Cum să pregătim cea mai bună prăjitură de casă

Pentru o prăjitură fină cu nucă de cocos și cremă de vanilie vom avea nevoie de 7 albușuri, 7 linguri de zahăr, 3 linguri de făină, 100 g de nucă de cocos și 1 pliculeț de praf de copt, ingrediente necesare pentru blat.

Pentru crema de vanilie vom folosi 7 gălbenușuri, 150 g de zahăr, esență de vanilie, 4 linguri de făină, 150 ml de lapte, 200 g de unt, biscuiți, 100 g de ciocolată amăruie și 5 linguri de lapte.

Se bat albușurile spumă împreună cu sarea, zahărul, nuca de cocos apoi se adaugă și făina cu praful de copt. Compoziția de aluat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace blatul timp de 30 de minute.

Între timp vom pregăti crema de vanilie. Se pune laptele la fiert într-o cratiță mare apoi se adaugă făina, zahărul, esența de vanilie și se amestecă ușor pentru a se forma o budincă fină.

După ce blatul s-a copt, se lasă la răcit, se taie pe lungime, în două, apoi se unge fiecare blat cu cremă. Deasupra se așază un blat de biscuiți și încă un strat de cremă. Putem orna prăjitura cu fructe proaspete și un sos de ciocolată sau de caramel, dar și cu fulgi de cocos.

Prăjitura fină cu nucă de cocos și cremă de vanilie este aromată, gustoasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *