Prima pagină » Culinar » Prăjitură fină cu iaurt grecesc. Un desert aromat și pufos, care îți va încânta papilele gustative

Prăjitură fină cu iaurt grecesc. Un desert aromat și pufos, care îți va încânta papilele gustative

05 ian. 2024, 09:01,
în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu, putem face rapid o prăjitură fină cu iaurt grecesc. Aceasta are o textură fină, o savoare deosebită și merge servită la orice masă și la orice ocazie. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să obții acasă un desert aromat și pufos, care îți va încânta papilele gustative.

Prăjitură fină cu iaurt grecesc

Când vine vorba de prăjiturile delicioase de casă, rețetele sunt diverse, spectaculoase și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pe placul multora dintre noi este gustoasa prăjitură fină cu iaurt grecesc.

Aceasta are o aromă deosebită, se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Gustoasa prăjitură se servește la mesele festive, dar și atunci când vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Acest desert are o textură fină, iar blatul pufos se face cu doar câteva ingrediente și esențe aromate.

Prăjitura cu iaurt grecesc este adorată de mulți dintre noi. Pe lângă acest desert, putem face pentru cei de la masă și niște prăjituri delicioase cu nucă. Acestea sunt rafinate, aromate și amintesc celor de la masă de vremea copilăriei.  Checul cu mere și scorțișoară este în topul referințelor multora dintre noi. Are un aspect deosebit și merge de minune la mesele festive alături de alte delicii spectaculoase.

La fel de bine putem face și o prăjitură cu lămâie și cocos. Aceasta este rafinată, gustoasă și are o textură fină. Prăjitura cu lămâie este savuroasă și îi va cuceri pe toți cei de la masă. Prăjiturile făcute după rețetele clasice ale bunicii vor aminti celor dragi de vremea copilăriei.

Rețeta cu care vei pregăti un desert savuros

Pentru gustoasa prăjitură cu iaurt grecesc vom avea nevoie de 4 ouă, 200 g de zahăr, 180 g de iaurt grecesc, 1 linguriță de extract de vanilie, 1 vârf de cuțit de sare, 60 ml de ulei, 190 g de făină, 30 g de amidon și 16 g de praf de copt.

Într-un bol se mixează ouăle cu zahărul, esența de vanilie și sarea. După aceea se adaugă iaurtul grecesc și uleiul. Se pune făina, amidonul și praful de copt. Se frământă foarte bine toate ingrdientele apoi se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace prăjitura timp de 45 de minute, până când se rumenește ușor.

Când este gata, se scoate prăjitura din cuptor, se lasă la răcit apoi se poate însiropa sau se poate orna cu frișcă. Cu siguranță acest desert va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Prăjitura cu iaurt grecesc este rafinată, gustoasă și merge pregătită la orice masă. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura cu iaurt poate fi servită la orice ocazie, chiar și dimineaața alături de o cafea aromată. Dacă vrem să oferim desertului un plus de savoare, putem însiropa blatul sau putem umple prăjitura cu diferite creme de ciocolată sau de vanilie. Pentru decor putem folosi frișcă, fulgi de ciocolată, fulgi de cocos, alune sau fructe proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *