Prima pagină » Culinar » Prăjitura fagure, un desert aromat și ușor de făcut. Trucuri care te vor ajuta să obții un adevărat deliciu

Prăjitura fagure, un desert aromat și ușor de făcut. Trucuri care te vor ajuta să obții un adevărat deliciu

11 nov. 2022, 13:30,
în Culinar

Prăjitura fagure este un desert aromat și ușor de făcut, fiind ideală la mesele festive alături de alte prăjituri rafinate. Fagurii pufoși și umpluți cu cremă sunt pe placul multora dintre noi, amintind de vremea copilăriei și de rețetele de odinioară ale bunicii. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții un adevărat deliciu.

Prăjitura fagure, un desert aromat și ușor de făcut

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert gustos, aromat și pufos, ideală este prăjitura fagure. Aceasta este delicioasă și are un aspect deosebit. Pentru a pregăti acest desert avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Fagurii moi și pufoși pot fi însiropați și asamblați pentru a forma o prăjitură rafinată, dar pot fi umpluți câte doi cu cremă, fiind delicioși și buni de servit împreună cu o cafea, un ceai sau ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui desert făcut ca în vremea copilăriei.

Pe lângă acest desert savuros, putem pregăti pentru iubitorii de delicii tradiționale și o prăjitură cu gem și aluat răzuit. Aceasta este aromată, are un aspect deosebit și este alegerea perfectă la mesele festive. De asemenea, gustoasă și adorată de cei mici este prăjitura negresă pufoasă și cremoasă.

Prăjitura fagure sau fagurii moi și cremoși sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară a bunicii, la final îi vom încânta pe cei dragi cu un adevărat deliciu.

Rețeta cu care vei obține un desert irezistibil

Pentru a pregăti niște faguri delicioși cu cremă vom avea nevoie de 6 ouă, 11 linguri de ulei, 11 linguri de zahăr, 5 linguri de lapte, 1 linguriță de bicarbonat stins cu oțet, 2 pliculețe de zahăr vanilat, esență de rom, 400 g de făină. Pentru cremă vom folosi 3 ouă, 200 g de zahăr, 5 linguri de amidon, 500 ml de lapte, esență de rom, 250 g de unt sau de margarină și cacao.

Mai întâi se amestecă zahărul cu ouăle până se obține o compoziție spumoasă apoi se adaugă uleiul, 5 linguri de lapte, bicarbonatul stins cu oțet, esența de rom, zahărul vanilat și făina, apoi se amestecă foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează.

Se lasă compoziția timp de 30 de minute pentru ca toate aromele să se întrepătrundă, apoi se pune la încălzit forma de faguri pe aragaz. Se pune în formă o lingură de ulei, apoi se toarnă două lingurițe din compoziția de aluat. Se închide forma și după 2 minute se întoarce pe cealaltă parte. Se procedează așa până când terminăm compoziția de aluat și de făcut toți fagurii pufoși.

După aceea, se pregătește crema delicioasă cu care vom umple fagurii sau prăjitura fagure, în cazul în care dorim să suprapunem fagurii și să îi umplem cu mai multe straturi de cremă. Într-un bol se bat cu un tel ouăle împreună cu zahărul până când se spumează, apoi se adaugă laptele, cacaua și amidonul și se pune crema la fiert la foc mic.

Când crema începe să se îngroașe se amestecă continuu să nu se lipească. La final adăugăm esența și untul, apoi se ia crema de pe foc și se lasă la răcit. Se lipesc cu cremă doi câte doi faguri apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Dacă dorim să folosim fagurii pentru a forma o prăjitură delicioasă, îi putem însiropa, iar la final putem decora prăjitura cu frișcă sau cu ciocolată.

Prăjitura fagure este gustoasă, aromată și poate fi pregătită la mesele festive alături de alte deserturi savuroase. Fagurii pufoși vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele de odinioară ale bunicii.

Bugetul.ro
Spaima taxei Daniel Băluță a fost fentată de șoferii din Sectorul 4. Metoda originală prin care locuitorii de aici reușesc să evite să plătească suma impusă de primărie
redactia.ro
Povestea tragică a lui Mihai, tânărul care la 16 ani avea grijă singur de frații lui. Adolescentul a murit după ce a fost strivit de o cracă
Bugetul.ro
E jale la Raiffeisen Bank, BT, ING, BRD sau CEC Bank. ANAF a făcut anunțul despre ce se întâmplă cu clienții din România care au depozite bancare
a1.ro
Ramona Olaru, vacanță de poveste. Mulți români își doresc să ajungă acolo. Ce a vrut neapărat să facă
Playtech.ro
Ne aşteaptă vremuri grele! Ce se întâmplă, în România, după taxele lui Trump. Analiza îngrijorătoare a unui profesor de economie
observatornews.ro
Ploi, lapoviţă şi ninsori, din această noapte. Se răceşte în majoritatea zonelor, la munte se va depune strat de zăpadă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Viscol în șase regiuni: Scoateți hainele groase, iarna revine în forță
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Ciolacu a semnat actul prin care maghiarii din România își freacă mâinile de bucurie
Playtech.ro
Cine are dreptul să verifice asociația de proprietari și când se poate face un control
Dailybusiness.ro
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
RomaniaTV
Ilie Bolojan a semnat decrete pe bandă rulantă. Cum se schimbă viaţa românilor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Romina Gingașu, primele declarații despre divorțul de Piero Ferrari. Anunțul făcut după opt ani de relație
redactia.ro
Cine e Adelin Petrișor, omul care a înnebunit România cu filmulețele de pe Tiktok. Omul și-a renovat casa din donații, iar certurile dese cu concubina sa sunt urmărite de sute de mii de oameni
ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 aprilie 2025
05 aprilie 2025