Prima pagină » Culinar » Prăjitură ecler la tavă. Rețetă explicată pas cu pas

Prăjitură ecler la tavă. Rețetă explicată pas cu pas

26 sept. 2022, 10:32,
în Culinar

Prăjitura ecler la tavă este simpla, ieftină și foarte gustoasă. Această rețetă explicată pas cu pas este pentru cei care nu au cuptor, dar își doresc foarte mult o prăjitură. Poți, desigur, să cumperi din magazin un desert, dar cea făcută acasă este mai gustoasă. Dar chiar dacă aveți un cuptor, puteți găti o prăjitură într-o tavă, pentru a încerca ceva nou.

Prăjitură este fragedă. De cele mai multe ori, prăjiturile ecler sunt aerisite, iar crema se aseamănă un pic cu înghețata, a cărei rețetă este deja pe site-ul nostru. Însă, diferența constă în faptul că aici crema pentru ecler este din lapte și mai puțin unt. Aceste ingrediente sunt folosite pentru ca crema sa fie mai lichidă și să se potrivească mai bine cu prăjitura. Apropo, blatul pentru desert sunt înmuiate, dar nu vă faceți griji. Prăjitura se dovedește a fi foarte gustoasă și moderat umedă. Aceasta a fost testată pe rude și prieteni, tuturor le-a plăcut. De asemenea, puteți experimenta cu umplutura. Este bine să adăugați fructe conservate, fructe de pădure proaspete sau puțin fierte în sirop. Unele gospodine adaugă puțin lapte condensat fiert sau caramel moale. De asemenea, puteți să stropiți prăjitura cu nuci. Nucile sunt foarte utile aici, fac prăjitura mai interesantă.

o prajitura taiata pe o masa

Această rețetă explicată pas cu pas este pentru cei care nu au cuptor, dar își doresc foarte mult o prăjitură

Prăjitura ecler la tavă. Ingredientele necesare pentru un desert făcut pe tigaie

Pentru a pregăti această deosebită prăjitură vei avea nevoie de mai multe ingrediente. Astfel, în primul rând va trebui să vă asigurați că aveți acasă o formă rotundă de 18 cm. Pentru cremă folosește 2 ouă, zahăr 120 gr, zahăr vanilat în cantitate de 10 gr și 2 linguri de făină. De asemenea, pentru o cremă suficient de pufoasă este bine să adăugați 2 linguri de amidon de porumb.

Veți avea nevoie și de 150 gr de smântână de 15% grăsime, 450 gr de lapte și 70 gr de unt. În schimb pentru blat trebuie să folosiți un ou, 200 de grame de brânză de vaci și zahăr 100 gr. De asemenea, nici o prăjitură nu poate fi pregătită fără de zahăr vanilat. Pentru blat vei avea nevoie și de 160 gr de făină și o lingură mică de bicarbonat de sodiu. Iar deja pentru a decora prăjitura vei avea nevoie de 50 gr de nuci proaspete.

Mai întâi, vom face crema, iar în timp ce aceasta se răcește, coacem blatul pentru prăjitură. Într-un bol puneți 2 ouă, 120 g zahăr și 10 g zahăr vanilat. Amestecați bine, puteți folosi un mixer, dar puteți folosi și doar un tel. Adaugă 2 linguri de făină și 2 linguri de amidon de porumb și 150 g de smântână degresată. Amestecă bine din nou. Într-o cratiță separata la foc mediu, adu 450 g de lapte la fierbere. Toarnă laptele în amestecul de ou-smântână în timp ce amestecați constant consistența.

o prajitura ecler taiata pe o farfurie

Prăjitura ecler la tavă este simpla, ieftină și foarte gustoasă

Cât trebuie ținută pe foc crema pentru prăjitură. Secretele din bucătăria gospodinelor

Crema se amestecă și se pune pe foc la cea mai mică intensitate până consistența se îngroașă. Fiți atenți, în acest moment este foarte ușor să „sudați” crema pe fundul tigăii. Totuși, dacă se întâmplă acest lucru, poți păstra crema strecurând-o printr-o sită fină.

Și totuși, pentru a nu face greșeli, luăm în considerare faptul că focul ar trebui să fie minim, trebuie să amestecați continuu și chiar mai bine. Folosiți o baie de apă, va dura mai mult, dar crema este garantată și nu se va mai arde.

Ulterior, se ia de pe foc smântâna îngroșată și se adaugă 70 g de unt de 82,5%. Amestecă. În principiu, crema este gata. Acoperă crema cu folie alimentară și poți să o pui la frigider.

o felie de tort pe o farfurie langa mai multe cesti cu ceai si prajitura intreaga

De asemenea, puteți să stropiți prăjitura cu nuci

Cum să pregătești blatul pentru prăjitura pe tavă. Asamblarea unui tort

Cerne împreună 160 g de făină și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Mai întâi consistența se amestecă cu o spatulă, apoi manual pe masă. Nu este nevoie să frământați prea mult timp. Odată ce totul s-a adunat într-o minge, aluatul este gata. Împărțiți aluatul în 8 părți aproximativ egale, întindeți, punând pe masă făină.

Grosimea stratului de aluat trebuie să fie de aproximativ 4 mm, dar este mai bine să vă concentrați pe formă. Diametrul prăjiturii finite va fi de 18 cm, dar aluatul din tavă se micșorează puțin, așa că îl întindem cu o marjă mică. Coacem prăjiturile la foc mediu într-un tigaie uscată de care nu se lipește nimic. Multe gospodine consideră că aluatul nu se va lipi de fundul tăvii, astfel stricând foile pentru tort.

Este mai bine să asamblați un tort într-un inel, în loc de acesta, puteți lua o peliculă groasă, puteți fixa marginile cu bandă adezivă, de exemplu, și creați un inel improvizat. Din moment ce ați pregătit inelul, aplicăm puțină cremă pe substrat, apoi, o foaie de tort. În continuare, un strat de crema și repetăm până adunăm toată prăjitura.

Din moment ce am acoperit și prăjitura ecler la tavă, strângem blatul cu folie alimentară și o dăm peste noapte la frigider. După ce a trecut suficient timp, scoatem prăjitura, scoatem folia și o eliberăm de inel. Ulterior, se toacă grosier nucile și, de asemenea, se prăjesc puțin într-o tigaie uscată pentru un decor excepțional.

o felie de tort

Pentru a pregăti această deosebită prăjitură vei avea nevoie de mai multe ingrediente

Bugetul.ro
Tăcutul patron de la Arabesque, marele magazin de materiale de construcții din România. Afacerile l-au transformat într-unul dintre cei mai bogați oameni din Galați
redactia.ro
Dana Budeanu i-a distrus pe Călin și Cristela Georgescu. "V-ați folosit de Biserică ca ultimele scursuri"
Bugetul.ro
Județele groazei din România. Oamenii rămân pe drumuri din cauza concedierilor masive făcute de companiile care funcționează în aceste zone ale țării
a1.ro
O femeie și-a comandat o geantă de pe un site preferat de români. A rămas mască atunci când a deschis punga adusă de curier
Playtech.ro
Orăşelul din România sufocat de turişti. Pensiunile şi hotelurile nu mai fac faţă
observatornews.ro
Cuplu din Ilfov, păcălit cu 11.000 de euro de un meseriaş prin "metoda curentul". Nu sunt primii care i-au căzut în plasă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Prognoza meteo, 16 martie. Primăvară dimineața, iarnă după-amiază
SportpeSurse
Gică Hagi, făcut praf în direct după ce a fost decorat de președintele interimar Ilie Bolojan: „Regele blaturilor fotbalului românesc”
Playtech.ro
Ce să pui la baza liliacului la final de martie pentru cele mai frumoase și parfumate flori. Va fi o feerie
Dailybusiness.ro
Sute de angajați din școlile de stat, concediați în urma unei ordonanțe. Decizia se aplică și medicilor
RomaniaTV
S-au aflat PRIMELE echipe eliminate la Asia Express! Înainte să plece se lăudau că vor câștiga competiția. Cine a rămas în cursă!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Iarna se întoarce, un ciclon va aduce ninsori! Elena Mateescu, ANM: Trecem de la 30 de grade C, la temperaturi negative!
redactia.ro
Povestea lui Răzvan Arnăut, jandarmul împușcat mortal de un coleg. Tânărul a reprezentat România în competițiile europene de sport
ego.ro
Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 martie 2025
15 martie 2025