Prima pagină » Culinar » Prăjitură de post cu morcov. Este dietetică, gustoasă și sănătoasă

Prăjitură de post cu morcov. Este dietetică, gustoasă și sănătoasă

09 ian. 2024, 14:25,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim un desert savuros în perioadele cu restricții alimentare, putem face o prăjitură de post cu morcov. Aceasta este aromată, are o textură fină și se face cu un blat pufos. Pentru acest desert avem nevoie de câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final vom obține un desert irezistibil. Prăjitura de post cu morcov este dietetică, gustoasă și sănătoasă.

Prăjitură de post cu morcov

Când vine vorba de prăjiturile de post, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. De la gustoasa negresă de post cu cacao și nuci până la pandișpanul pufos sau clătitele umplute cu dulceață de casă, toate sunt pe placul multora dintre noi. Dacă vrem să ne bucurăm de gustul unui desert sănătos, ușor și rafinat, putem face rapid o prăjitură de post cu morcov.

Aceasta se pregătește după rețeta bunicii și le va aminti celor dragi de vremea copilăriei.  Prăjitura cu morcov este ideală de servit la orice masă și la orice ocazie alături de alte bucate alese. Desertul savuros cu morcovi merge de minune și dimineața alături de o cafea aromată și parfumată. Prăjitura de post cu morcov poate fi făcută în forma de chec și o putem decora cu zahăr pudră vanilat, cu coajă rasă de lămâie sau de portocală. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe.

Cum să pregătești acasă un desert care îți va aminti de copilărie

Pentru delicioasa prăjitură de post cu morcov vom avea nevoie de 300 g de făină, 300 g de morcovi dați prin răzătoare, 200 g de zahăr, 150 g de nuci măcinate, sucul și coaja rasă de la o portocală sau de la o lămâie, 7 g de praf de copt, 100 ml de ulei, 200 ml de lapte vegetal, 1 praf de sare și 1 linguriță de pudră de scorțișoară. Pentru decor vom folosi zahăr pudră vanilat.

Mai întâi se curăță morcovii, se spală apoi se dau prin răzătoarea mare. Miezul de nucă se macină, iar coaja de portocală se rade într-un bol, iar în altul se stoarce zeama de la portocală. Într-un vas separat se pune făina împreună cu praful de copt. După aceea se adaugă sarea și nucile măcinate. Într-un bol se amestecă laptele vegetal cu sucul de portocală și uleiul. În compoziția obținută se adaugă morcovii răzuiți și coaja de portocală împreună cu pudra de scorțișoară. Se amestecă toate compozițiile.

Se tapetează o formă cu hârtie de copt și se toarnă compoziția pentru prăjitura de post cu morcov apoi se uniformizează. Se coace prăjitura timp de 40 de minute, iar când este gata se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Prăjitura va fi ușor umedă și incredibil de gustoasă. Se pudrează cu zahăr vanilat apoi se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță acest deliciu va fi o adevărată încântare pentru cei dragi.

Prăjitura de post cu morcov este aromată, pufoasă și ușor de pregătit. Rețeta bunicii este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe. Această prăjitură dietetică este ideală în zilele cu restricții alimentare și nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *