Prima pagină » Culinar » Prăjitură de post cu gem și coca răzuită. Cum să pregătești cel mai simplu desert pentru întreaga familie

Prăjitură de post cu gem și coca răzuită. Cum să pregătești cel mai simplu desert pentru întreaga familie

10 iun. 2022, 11:32,
în Culinar

Când nepoților le era poftă de ceva dulce, bunica le pregătea o prăjitură de post cu gem și coca răzuită. Această prăjitură îi va atrage pe cei care nu acceptă mult unt și ouă la copt și va fi de folos și în zilele de post pentru a vă răsfăța familia. Prăjitura are o structură excelentă, nu foarte dulce, așa că pentru cei care nu adoră în mod deosebit deserturile, această prăjitură e ceea ce trebuie.

De cele mai multe ori, bunica pregătea prăjitura cu gem într-o tavă de tort, dar nu contează foarte mult în ce decideți să pregătiți desertul. Însă, e bine să știi că pentru pregătirea desertului este potrivită o forma de 18 cm. Apoi tortul se va coace bine. În caz de nu dorești să pregătești o prăjitură de post, aceasta poate fi chiar stratificată cu cremă sau pastă de ciocolată. Deci, pentru a pregăti o prăjitură cu dulceață atunci când nu prea ai timp de copt, ai nevoie doar de câteva produse.

o prajitura de post cu gem pe o tava

Cât despre dulceață, este potrivită oricare, doar să nu conțină bucăți mari de fructe

Prăjitură de post cu gem și coca răzuită. Ingredientele de care ai nevoie pentru un desert perfect

Pentru a pregăti desertul ai nevoie de făină în proporție de 1,5 căni, apă caldă 150 ml, dulceață lichidă aproximativ 110 ml, zahăr 0,5 dintr-o cană, 12 g de cacao și o linguriță de cafea.

Uneori, bunica adăuga și bicarbonat de sodiu, o jumătate de linguriță pentru ca prăjitură să fie mult mai pufoasă. De asemenea, poți adăuga și o jumătate de linguriță de praf de copt. Vei avea nevoie și de oțet de masă  1 lingură, esență de vanilie 1 g, sare 1 praf și 50 ml de ulei vegetal.

o prajitura de post cu gem pe o tava

În caz de nu dorești să pregătești o prăjitură de post, aceasta poate fi chiar stratificată cu cremă sau pastă de ciocolată

Pentru început într-un recipient, amestecați ingredientele uscate, făină cernută, bicarbonatul, cacao, praf de copt, vanilină și sare. Într-un recipient separat, combinați apă caldă, oțet, cafea, dulceață, ulei vegetal, zahăr. Ulterior, combinați gemul, cafeaua și zahărul. Puteți să nu adăugați cafea dacă aceasta nu vă place în mod deosebit. Cât despre dulceață, este potrivită oricare, doar să nu conțină bucăți mari de fructe. Se amestecă conținutul până la dizolvarea maximă a zahărului.

La ce temperatură trebuie să coci prăjitura. Care este dimensiunea recomandată pentru formă

Apoi combinați ambele amestecuri și omogenizați bine cu un tel, astfel încât să nu rămână cocoloașe. Aluatul trebuie să fie omogen și neted, ușor fluid. După care tapetați o tavă cu hârtie de copt sau ungeți cu ulei tava. Dimensiunea formei trebuie să fie de 18 cm. Se toarnă aluatul în formă și se dă la cuptorul încins.

o felie de prajitura de post cu gem pe o farfurie

Însă, e bine să știi că pentru pregătirea desertului este potrivită o forma de 18 cm

Temperatura de încălzire este indicat să fie de  170 de grade. Vei avea nevoie de un timp de coacere de aproximativ 30 de minute, dar uită-te la cuptorul tău și vei înțelege când prăjitura este gata. Din moment ce aceasta este gata, bunica mereu lăsa prăjitura să se răcească în tavă și apoi o scotea cu grijă din aceasta. Blatul poate fi stropit cu zahăr pudră, stropit cu cremă în cazul în care nu vă doriți o prăjitură de post sau poate fi unsă cu ciocolată, după gustul fiecăruia.

Dacă ți-a plăcut rețeta de prăjitură de post cu gem și coca răzuită, atunci nu trebuie să ratezi și rețeta pentru a găti cea mai bună prăjitură cu mascarpone și ciocolată. Cu siguranță, rețetele bunicii sunt extrem de ușoare și necesită un timp minim pentru pregătire, dar și puține alimente. Orice gospodină tânără va reuși să-și surprindă familia cu un astfel de desert.

o prajitura de post cu gem pe o tava

De cele mai multe ori, bunica pregătea prăjitura cu gem într-o tavă de tort

Bugetul.ro
Zile libere de la Guvern pentru toată România. Angajații și elevii se vor bucura de un nou weekend prelungit în perioada imediat următoare
redactia.ro
Nicușor Dan a promulgat legea cerută de foarte mulți români. Care sunt măsurile legale stabilite
Bugetul.ro
Găselnița Digi RCS RDS pentru abonații din România. Toți cei care au un abonament la compania de telecomunicații se pot bucura de filme și în aplicația Digi TV
a1.ro
Primele imagini de la Insula Iubirii sezonul 9. Premiera, în curând pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Playtech.ro
Ce vezi prima oară în imagine dezvăluie modul în care reacţionezi când eşti sub presiune. Este testul momentului
observatornews.ro
Apartament cu WC, cadă şi grătar pe balcon, scos la închiriere pentru Untold, în Cluj. Cât cere proprietarul
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Taxa care îți scutură buzunarele. Ce presupune, de fapt, comisionul pe „orice mișcare”
realitatea.net
Guvernul dă 10.000 de lei pentru șoferii care au mașini vechi. Care sunt condițiile pentru a lua banii
SportpeSurse
BREAKING NEWS Gino Iorgulescu, grav bolnav. Șeful fotbalului nu mai poate să meargă și riscă un nou infarct!
Playtech.ro
Litera de pe ambalaje care dă bătăi de cap românilor. Semnificaţia simbolului 'e' de lângă gramaj
Dailybusiness.ro
Statul dă 700 de lei în plus pentru pensionari! CÂND ajung banii la aceștia
RomaniaTV
EXCLUSIV Florinela Georgescu anunță inversiune termică în România. Caniculă urmată de rupere de nori
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
MapN sună alarmă despre ordinul de recrutare trimis românilor din Diaspora. Precizări de ULTIMĂ ORĂ – DOCUMENT
redactia.ro
E DOLIU in Romania. Institutul National de Statistica a facut anuntul: "Ne luam ADIO de la Ilie Dumitrescu.."
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
07 iunie 2025
07 iunie 2025