Multe gospodine pregătesc la zi de sărbătoare și nu numai o prăjitură de casă cu nucă după rețeta veche. Delicioasa prăjitură se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri culinare, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Iată prăjitura ideală de pregătit la masa de Crăciun.
Prăjitură de casă cu nucă după rețeta veche
Când vine vorba de prăjiturile de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și rafinate. Dacă vrem să aducem la masă aromele din vremea copilăriei, putem face o prăjitură de casă cu nucă după rețeta veche.
Acest desert are o textură ușor crocantă, blatul este pufos și însiropat, iar mirosul îmbietor îi va cuceri pe toți cei de la masă. Prăjitura cu nucă are o savoare deosebită, este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.
Pe lângă acest desert, putem pregăti pentru cei dragi și o alivancă cu iaurt. Alivanca făcută după rețeta tradițională este pe placul multora dintre noi. La fel de bine putem pregăti și un cozonac pufos și aromat făcut cu un aluat fraged fără frământare. Prăjitura de casă cu nucă este pe placul multora dintre noi și este ideală de servit la orice masă. Rețeta este adorată de mulți dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține un adevărat deliciu.
Rețeta cu care vei pregăti un desert savuros
Pentru delicioasă prăjitură cu nucă vom avea nevoie de 500 g de făină, 150 g de unt, 100 g de zahăr, 100 ml de lapte, 2 ouă, 1 lămâie și 1 linguriță de amoniac, ingrediente necesare pentru foile de prăjitură. Pentru umplutură vom folosi 600 g de dulceață, 400 g de miez de nucă și 200 g de ciocolată.
Mai întâi vom pregăti aluatul pentru prăjitură. Într-un bol se amestecă ouăle cu zahărul și untul apoi se adaugă laptele împreună cu făina. După aceea se toarnă amoniacul stins în două linguri de suc de lămâie.
Se frământă foarte bine aluatul și se lasă la rece timp de două ore. După aceea se împarte aluatul în trei bucăți și se întinde fiecare bucată pentru a obține foi de aluat. Foile obținute se coc la dosul tăvii. Miezul de nucă se mărunțește, se macină și se amestecă cu dulceața de casă aromată și rafinată.
Ultimul pas constă în montarea prăjiturii. Se pune prima foaie de aluat într-o tavă apoi se adaugă un strat de umplutură de nucă cu dulceață. După aceea se pune a doua foaie de aluat și încă un strat de umplutură. Ultima foaie de aluat se așază, iar peste ea se toarnă sosul de ciocolată. Se nivelează ciocolata topită și se presară nuca măcinată. Se pune prăjitura la frigider apoi se porționează pentru a fi servită.
Prăjitura cu nucă este ideală de pregătit pentru masa de Crăciun, alături de alte deserturi savuroase. Rețeta este simplă, gustoasă și le va aminti celor dragi de vremea copilăriei. Prăjiturile cu nucă măcinată, blat pufos și dulceață sunt ideale de servit la orice ocazie.