Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu zmeură și mascarpone. Un desert aromat și cremos

Prăjitură cu zmeură și mascarpone. Un desert aromat și cremos

14 iul. 2023, 12:48,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un desert irezistibil, ideală este o prăjitură cu zmeură și mascarpone. Aceasta este pe placul multora dintre noi, este gustoasă și are un aspect deosebit. Pentru savuroasa prăjitură avem nevoie de ingrediente alese cu grijă, de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Iată cum să pregătești la tine în bucătărie un desert aromat și cremos.

Prăjitură cu zmeură și mascarpone

Atunci când dorim să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert irezitibil, putem face o prăjitură cu zmeură și mascarpone. Aceasta are un gust dulce-acrișor și un blat însiropat, fiind pe placul celor mari și mici. Pentru acest desert, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Pentru iubitorii de deserturi rafinate și pufoase putem face și o prăjitură negresă cu vișine. Aceasta poate fi servită dimineața alături de o cafea aromată, dar și pe timpul zilei. La fel de bine, putem să îi surprindem pe cei de la masă cu o prăjitură cu lămâie simplă. Aceasta este fină, cremoasă și are un efect răcoritor.

Prăjitura cu zmeură și mascarpone este gustoasă, cremoasă, fină și poate fi decorată cu frișcă, fructe sau fulgi de ciocolată. Rețeta poate fi adaptată după preferințe.

Cum să pregătești acasă un desert irezistibil

Pentru savuroasa prăjitură avem nevoie de 300 g de făină, 150 g de zahăr, 50 g de cacao, 10 g de praf de copt, 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, 400 g de iaurt, 3 ouă, 100 ml de ulei, esență de vanilie, ingrediente necesare pentru foi. Pentru jeleul de zmeură vom folosi 300 g de zmeură, 150 g de zahăr, 10 g de gelatină. Pentru crema de mascarpone vom folosi 200 g de smântână pentru frișcă, 200 g de ciocolată albă, 500 g de mascarpone, 1 pliculeț de zahăr vanilat și zmeură.

Mai întâi se pregătesc foile pentru prăjitură. Se amestecă făina cu cacao apoi se adaugă zahărul pudră, praful de copt, bicarbonatul și un praf de sare. După aceea se face o gaură în mijlocul vasului și se toarnă uleiul apoi esena de vanilie, iaurtul și 3 ouă. Se mixează foarte bine până când se obține o compoziție omogenă.

Compoziția se împarte în două și se coc 2 blaturi în tava întinsă de la aragaz. Când sunt gata, se scot blaturile pe un grătar și se lasă la răcit. Următorul pas constă în prepararea cremei de mascarpone. Ciocolata albă ruptă bucățele se amestecă împreună cu smântâna pentru frișcă și se pune la topit. Când este gata se pune crema de mascarpone împreună cu zahărul vanilat și se mixează împreună până când se obține o compoziție fermă. Se pune crema la rece apoi se pregătește jeleul de zmeură.

Gelatina se pune la hidratat în apă rece apoi într-o cratiță se pune zmeura împreună cu zahărul. Se pune cratița la foc mic amestecând continuu, iar la final se adaugă gelatina și se lasă jeleul la răcit. Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii.

Fiecare blat se taie în două părți, pe lățime, apoi pe fiecare foaie se pune un strat generos de cremă și se uniformizează. Se procedează la fel până când se termină foile de blat și crema delicioasă. La final, se toarnă jeleul de zmeură pe toată suprafața prăjiturii și se dă la rece. După câteva ore se scoate prăjitura de la frigider și se porționează pentru a fi servită.

Prăjitura cu zmeură și mascarpone are o aromă aparte, este rafinată și are un aspect deosebit. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un desert încântător și pe placul tuturor celor de la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`