Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu prune și caramel. Rețeta cu care vei obține un desert savuros

Prăjitură cu prune și caramel. Rețeta cu care vei obține un desert savuros

27 dec. 2023, 09:46,
în Culinar

Multe gospodine pregătesc la mesele festive și nu numai o prăjitură cu prune și caramel. Aceasta are o textură aparte, este gustoasă, aromată și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura cu prune și caramel poate fi pregătită și la masa de Revelion alături de alte deserturi rafinate. Iată rețeta cu care vei obține un desert savuros.

Prăjitură cu prune și caramel

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și spectaculoase. De la delicioasele prăjituri cu cremă și blat pufos până la cele fără coacere, cu blat de biscuiți, cu fructe proaspete sau congelate, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Una dintre cele mai apreciate prăjituri este cea cu prune și caramel. Aceasta este savuroasă, aromată și are un aspect deosebit, fiind ideală de pregătit și la masa de Revelion. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Pentru prăjitura cu prune și caramel avem nevoie de câteva ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație, iar la final vom obține un adevărat deliciu. Pentru iubitorii de deserturi cremoase, făcute după rețeta bunicii, putem face o prăjitură Albă ca Zăpada cu foi fragede și cremă de vanilie.

Și delicioasa prăjitură cu ciocolată și nucă este adorată de mulți dintre noi. Aceasta le va aminti celor dragi de vremea copilăriei. Prăjitura cu ciocolată și nucă este aromată, cremoasă și merge servită la orice masă și la orice ocazie.

Cum să pregătești acasă un desert irezistibil

Pentru prăjitura cu prune și caramel vom avea nevoie de 125 g de zahăr tos, 700 g de prune, 4 ouă, 150 g de zahăr, 1 praf de sare, 2 pliculețe de zahăr vanilat sau 1 lingură de esență de vanilie, 220 g de făină, 1 linguriță de praf de copt, 125 g de unt.

Într-o cratiță se pune zahărul la caramelizat. După aceea se pregătește o formă rotundă de prăjitură și se toarnă caramelul fierbinte în formă. Se înclină forma pe toate părțile pentru a se uniformiza caramelul. Prunele se spală, se îndepărtează sâmburii și se taie în feliuțe. Se așază feliile de prune pe fundul formei, peste stratul de zahăr ars.

Într-un bol se amestecă ouăle cu zahărul, sarea și zahărul vanilat sau esența de vanilie. Se mixează totul până devine o cremă spumoasă. Separat se amestecă făina cu praful de copt apoi se toarnă peste compoziția de ouă și se adaugă untul topit. Se amestecă foarte bine și se toarnă compoziția obținută peste prunele din tavă.

Se dă prăjitura la cuptor timp de 35-40 de minute apoi când este gata se scoate, se lasă la răcit și se răstoarnă pe un platou. Prunele și caramelul vor fi la suprafața prăjiturii pufoase. Prăjitura se poate orna cu zahăr pudră sau cu frișcă.

Prăjitura cu prune și caramel este aromată, gustoasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Rețetele de prăjituri sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Prăjitura cu prune și caramel este ideală de servit la masa de Revelion alături de alte delicii rafinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *