Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu pișcoturi și mascarpone. Un desert rafinat, cremos și gustos

Prăjitură cu pișcoturi și mascarpone. Un desert rafinat, cremos și gustos

31 aug. 2023, 10:11,
în Culinar

Pe placul multora dintre noi estee delicioasa prăjitură cu pișcoturi și mascarpone. Aceasta se face rapid, fără coacere și cu doar câteva ingrediente. Pentru iubitorii de prăjituri fine, aromate și cu un aspect deosebit, prăjitura cu pișcoturi și mascarpone este ideală. Iată cum să pregătești la tine în bucătărie un desert rafinat, cremos și gustos.

Prăjitură cu pișcoturi și mascarpone

Când vine vorba de desert, doamnele se întrec în tot felul de rețete spectaculoase. Una dntre cele mai apreciate prăjituri este aromata prăjitură cu pișcoturi și mascarpone. Aceasta se face rapid, cu câteva ingrediente alese cu grijă, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Prăjitura cu pișcoturi și mascarpone este rafinată, gustoasă, cremoasă și are un aspect deosebit, fiind ideală de pregîtit la mesele festive și nu numai. Acest desert este perfect ori de câte ori dorim să ne încântăm papilele gustative cu un desert irezistibil.

Pe lângă o prăjitură cu pișcoturi și mascarpone putem să îi surprindem pe cei dragi și cu o prăjitură cu afine și iaurt, la fel de cremoasă și gustoasă. Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei, făcute după rețetele bunicii, ideale sunt niște cornulețe cu magiun de prune.

Prăjitura cu pișcoturi și mascarpone este pe placul tuturor, fiind desertul perfect la orice masă. Este gustoasă, arată foarte bine și este ușor de făcut.

Rețeta cu care vei obține un desert cremos și gustos

Pentru delicioasa prăjitură cu pișcoturi și mascarpone vom avea nevoie de 12 pișcoturi, 250 g de brânză Mascarpone, 200 ml de smântână pentru frișcă, 100 ml de compot de vișine, 100 g de vișine din compot și 2 linguri de sirop. Pentru decor vom folosi 10 vișine din compot, 10 g de fulgi de ciocolată, 10 g de migdale și 10 bucăți de zmeură.

Mai întâi se însiropează pișcoturile în sucul de fructe apoi se așază un strat de pișcoturi într-o tavă întinsă. Peste pișoturi se pun două linguri de vișine scurse de suc din compot. Pentru cremă se mixează smântâna împreună cu două linguri de zahăr apoi se adaugă mascarponele și se mixează foarte bine. Peste stratul de pișcoturi însiropate și peste stratul cu vișine se  toarnă jumătate din cantitatea de cremă apoi încă un strat de pișcoturi însiropate, un strat de vișine și restul de cremă.

Se decorează prăjitura cu fulgi de ciocolată, migdale, vișine din sirop și zmeură proaspătă. Se dă prăjitura la rece timp de 4 ore apoi se scoate și se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține o prăjitură aromată, cremoasă și gustoasă.

Prăjitura cu pișcoturi și mascarpone are o savoare aparte și un aspect deosebit, fiind ideală de pregătit la mesele festive și nu numai. Acest desert se face rapid, fără coacere și cu doar câteva ingrediente, însă rezultatul este unul încântător. Prăjitura cu pișcoturi și mascarpone poate fi decorată cu fulgi de cocos, cu fulgi de ciocolată, cu un topping cu caramel și multe altele, în funcție de preferințe. Vișinele și zmeura pot fi înlocuite cu alte fructe, după gustul fiecăruia, însă de bază sunt pișcoturile însiropate care nu trebuie să lipsească în acest desert irezistibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *