Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu pișcoturi și budincă de vanilie. Desertul perfect pentru weekend

Prăjitură cu pișcoturi și budincă de vanilie. Desertul perfect pentru weekend

25 ian. 2024, 10:17,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm la sfârșit de săptămână cu un adevărat deliciu, putem face o prăjitură cu pișcoturi și budincă de vanilie. Aceasta este pufoasă, cremoasă și incredibil de aromată. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să avem în vedere câteva secrete din rețeta marilor cofetari. Iată cum să pregătești desertul perfect pentru weekend.

Prăjitură cu pișcoturi și budincă de vanilie

Când vine vorba de rețetele de prăjituri de casă, gospodinele se întrec în tot felul de delicii culinare. Pentru zilele de weekend putem să îi cucerim pe cei dragi cu o delicioasă prăjitură cu pișcoturi și budincă de vanilie.

Aceasta are o textură aparte, rafinată și o aromă deosebită. Pentru acest desert avem nevoie de câteva ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație,  iar la final vom obține desertul perfect. Prăjitura cu pișcoturi însiropate și budincă de vanilie merge de minune și la mesele festive, dar și ori de cât ori vrem să ne răsfățăm cu ceva dulce. Budinca se face cu doar câteva ingrediente și avem nevoie de un strop de îndemânare și imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Budinca merge servită ca atare, dar poate fi folosită și ca ingredient principal pentru prepararea unor prăjituri delicioase.

Pentru iubitorii de deserturi rafinate și aromate, care se fac rapid, ideală este o prăjitură fără coacere, cu blat de biscuiți. Prăjitura fără coacere făcută cu biscuiți, cremă de brânză și lapte este alegerea perfectă pentru orice ocazie. Și un tiramisu cu cafea sau cu cremă de lămâie este perfect în zilele de weekend. Tiramisu cu caramel este aromat, gustos și ideal de servit la mesele festive.

Cum să pregătești un desert savuros, ideal de servit în weekend

Pentru prăjitura cu pișcoturi și budincă de vanilie vom avea nevoie de un pachet mare de pișcoturi simple. Pentru cremă vom folosi 75 g de praf de budincă de vanilie, 800 ml de lapte, 6 linguri de zahăr și 100 g de margarină, iar pentru sirop vom folosi 150 ml de apă, 4 linguri de zahăr și 2 ml de esență de rom și de vanilie.

Mai întâi vom pregăti crema. Se amestecă budinca cu câteva linguri de lapte și zahăr. Restul de lapte se pune la fiert împreună cu margarina, iar când laptele clocotește se adaugă budinca. Se lasă la foc până crema începe să se îngroașe apoi se ia de pe foc, se lasă la răcit și se pune la frigider timp de două ore.

Ultimul pas constă în pregătirea siropului. Se pune apa împreună cu zahărul într-o cratiță la foc mic și se toarnă esența de rom și de vanilie. Se lasă până când zahărul se topește și se obține un sirop aromat. Cu acesta vom însiropa pișcoturile pentru prăjitură apoi vom pune un strat generos de cremă și încă un strat de pișcoturi. Se mai pune restul de cremă și se ornează desertul cu pudră de cacao sau cu fulgi de ciocolată. Se dă la frigider, apoi se porționează prăjitura pentru a fi servită.

Prăjitura cu pișcoturi și budincă de vanilie se face rapid și este pe placul multora dintre noi. Acest desert este o adevărată încântare pentru zilele de weekend.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *