Începem săptămâna cu o prăjitură cu Nutella. E o variantă la îndemână, mult mai interesantă decât torturile cu care suntem obişnuiţi. Trebuie doar să ai un pic de răbdare cu prepararea ei. Ingredientele le găseşti în orice magazin de cartier.
Aşa de mult îţi va plăcea la final cum arata prăjitura cu Nutella, încât, cu siguranţă, îţi vei salva reţeta pentru sărbătorile de iarnă sau pentru vreo aniversare ori onomastică. Blatul de ciocolată şi cele două creme pufoase sunt foarte bune la gust. Pentru Crăciun îți recomand și clasicele fursecuri cu unt ori prăjitura Valurile Dunării.
Ingrediente pentru blat:
- 300 g biscuiţi măcinaţi
- 50 g unt
- 50 g ciocolată pudră
- 120 ml suc de piersici
- esenţa de vanilie
Ingrediente pentru creme:
- 200 g de Nutella
- 600 ml smântână dulce pentru gătit
- 300 g crema de brânză
- 300 ml frişcă lichidă
- 70 g de zahăr
Ingrediente pentru glazură:
- 50 g unt, ulei sau lapte
- o ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Mai întâi amesteci la foc mic untul, ciocolata pudră şi biscuiţii. Adaugi apoi suc, ca să obţii un amestec care să nu se sfărâme. E momentul să pui şi esenţa de vanilie. Dacă preferi, o poţi înlocui cu esenţă de rom. Pune compoziţia într-o tavă cu inel detaşabil. Apasă pe ea, ca să se uniformizeze, apoi bag-o în frigider.
Încălzeşte Nutella la bain-marie. Mixează zahărul cu cremă de brânză şi împarte compoziţia în două. Mixează bine şi smântâna dulce. Încorporează jumătate din frişca obţinută în crema de brânză. Cealaltă jumătate de frişcă amestec-o, folosind o spatulă, cu Nutella, după care pune totul în restul de cremă de brânză.
Scoate tava cu blatul de biscuiţi. Pune pe blat crema albă, apoi întinde crema cu Nutella. Topeşte untul şi ciocolata cu lapte. Pune glazura peste stratul cu nutella, după care bagă această prăjitură cu Nutella înapoi în frigider, pentru cel puţin 4 ore.