Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata

Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata

18 ian. 2012, 11:28,
BZI.ro, în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:4414;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

Pentru blat:

5 albusuri
100 gr zahar
200 gr nuca macinata marunt marunt
1 lingurita praf de copt
4 linguri cu faina

Pentru crema:

5 galbenusuri
150 gr zahar
200 gr unt
200 gr nuca maruntita, dar nu foarte fin
200 gr ciocolata alba razuita pe ochiul mare

Pentru glazura:

100 gr ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
50 gr unt

Mod de preparare:

Blat:

Se mixeaza albusurile spuma tare cu zaharul pana obtinem o compozitie ca pentru bezea. Se adauga faina, praful de copt si nuca amestecand usor cu o lingura sau spatula. Aluatul se toarna in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt. Se pune in cuptorul preincalzit si se coace cam 20 de minute (se poate face testul cu betisorul). Se da la racit.

Ciocolata alba se rade pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara in strat uniform peste blatul racit.

Crema:

Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Atentie sa nu se arda! Se da deoparte de pe foc si se adauga untul taiat cubulete. Se amesteca bine pana s-a topit complet. Se pune din nou la foc mic, apoi se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Trebuie sa se ingroase putin compozitia. Abia atunci se adauga nuca taiata. Se da la racorit un pic apoi se toarna peste ciocolata alba rasa pe blat.

Glazura:

Bucatelele de ciocolata amaruie se pun impreuna cu untul si frisca lichida intr-un vas la foc mic, dar nu trebuie sa fiarba, cat sa fie calda sa se topeasca ciocolata. Se amesteca pana ce se obtine o crema omogena. Se raceste un pic apoi se toarna peste caramel.

Se da la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.
Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata din imagini a fost pregatita de Dia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
23 iulie 2024
23 iulie 2024