Ingrediente:
1,5 kg mure
600 g zahar
sucul de la o lamaie
100 g nuca de cocos rasa
100 g frisca
blat ca pentru tort, taiat in 3 (pe orizontala)
Mod de preparare:
Clatiti fructele sub jet de apa si puneti-le intr-o oala mare cu 1/2 cana de apa. Lasati aproximativ 10 minute la foc mediu (ca sa se inmoaie), apoi raciti si treceti prin blender.
Puneti compozitia intr-un bol mare, amestecati cu zahar si zeama de lamaie, apoi fierbeti la foc mic, in jur de 40 de minute. Amestecati din cand in cand si indepartati spuma formata la suprafata. Puneti apoi mixul in borcane sterilizate, cat inca e fierbinte. Tineti borcanele cam o luna in camara.
Puneti un strat de frisca si mix pe o foaie de tort, apoi acoperit cu a doua foaie, apoi alt strat de frisca si mix si acoperiti. Presarati nuca de cocos inainte de servire.