Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu miere de portocale. Cum să pregătești acasă un desert însiropat și aromat

Prăjitură cu miere de portocale. Cum să pregătești acasă un desert însiropat și aromat

06 dec. 2023, 15:03,
în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu, putem face o prăjitură cu miere de portocale. Mierea de portocale are numeroase beneficii pentru organism și poate fi consumată ca atare, dar poate fi folosită și la pregătirea unor prăjituri delicioase. Prăjitura cu miere de portocală are o savoare deosebită, o textură aparte și cu siguranță va fi pe placul tuturor celor de la masă. Iată cum să pregătești acasă un desert însiropat și aromat.

Prăjitură cu miere de portocale

Când vine vorba de prăjiturile de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la delicioasele fursecuri de casă, biscuiți și chec până la prăjiturile de casă cu cremă sau cu blat pufos, toate sunt pe placul multora dintre noi și nelipsite de la mesele festive și nu numai.

O prăjitură savuroasă, cu o textură fină este prăjitura cu miere de portocale. Mierea de protocală va oferi acestui desert un plus de aromă și va transforma prăjitura într-un adevărat deliciu culinar. Prăjitura cu miere de portocală poate fi pregătită de Crăciun sau de Revelion alături de alte deserturi rafinate.

Pe lângă acest desert, putem să pregătim pntru cei dragi și niște turtă dulce simplă sau glazurată. Aceasta va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Pentru iubitorii de deserturi pufoase ideală este și prăjitura cu lapte praf. Prăjitura cu miere de portocală este alegerea perfectă pentru orice ocazie.

Rețeta simplă pentru un desert încântător

Pentru delicioasa prăjitură cu miere de portocale vom avea nevoie de 100 g de stafide, 50 ml de rom, 400 g de făină, 1 linguriță de praf de copt, jumătate de linguriță de bicarbonat, 1 praf de sare, 1 linguriță de scorțișoară, jumătate de linguriță de praf de ghimbir, coajă rasă de la o portocală, 250 g de miere de portocale, 60 g de unt, 60 ml de ulei de cocos, 150 g de zahăr, 2 ouă, 200 g de iaurt grecesc, sucul stors de la 3 portocale și 60 ml de lapte de migdale.

Mai întâi vom pune stafidele la hidratat într-un bol cu apă fierbinte în care vom turna și romul. După aceea într-un alt bol mare se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara, praful de ghimbir și coaja rasă de portocale.

Cu un mixer se bate untul cu uleiul de cocos și zahărul, apoi se adaugă ouăle, iaurtul și sucul de portocale. După ce toate ingredientele s-au omogenizat se toarnă laptele apoi se adaugă amestecul de făină și se încorporează foarte bine apoi se adaugă stafidele hidratate în rom.

Compoziția de aluat se toarnă într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Se pune la cuptor, iar între timp pregătim siropul glazurat. Se amestecă sucul de potocale cu mierea de portocale și se fierbe la foc mic.

Când începe să clocotească se mai lasă un minut și se ia de pe foc. Se scoate prăjitura din cuptor și se toarnă siropul de miere de portocale apoi se lasă desertul timp de 15 minute și se pune la frigider. După aceea se scoate prăjitura și se porționează pentru a fi servită.

Prăjitura cu miere de portocale are o aromă aparte, este rafinată, gustoasă și ideală de pregătit la masa de Crăciun. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`