Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu mere și caramel, fără coacere. Cel mai savuros desert pe care îl poți pregăti pentru a îți impresiona invitații

Prăjitură cu mere și caramel, fără coacere. Cel mai savuros desert pe care îl poți pregăti pentru a îți impresiona invitații

01 nov. 2024, 16:04,
în Culinar

Prăjitura cu mere și caramel, fără coacere, este desertul minune pe care îl poți pregăti atunci când ești în pană de idei. Aceasta este varianta reinterpretată a unuia dintre tradiționalele preparate românești.

Rețeta eclerului stă la baza ideii de prăjitură cu mere și caramel, fără coacere. Timpul de pregătire a preparatului este ofertant pentru orice iubitor de dulciuri. Totuși, ținând cont de faptul că este un desert care nu se face la cuptor, acesta trebuie să stea la rece vreme de câteva ore până să poată fi consumată.

Prăjitură cu mere și caramel, fără coacere

Pentru cel mai savuros desert pe care îl poți pregăti pentru a îți impresiona invitații ai nevoie doar de câteva ingrediente. Astfel, pentru blat se vor folosi 2 cutii de budincă franțuzească de vanilie, 3 căni de lapte integral rece, un sfert de cană de smântână rece, 1 lămâie, un vârf de sare, extract de vanilie și 1 cutie de biscuiți graham. Compoziția se realizează din 2 conserve de umplutură de plăcintă cu mere, topping de caramel și nuci prăjite.

După ce se pregătesc toate ingredientele, se amestecă budinca și laptele într-un vas până când se îngroașă. Ulterior, într-un bol separat, se bate smântâna până capătă consistență de frișcă și se încorporează în budincă. Peste umplutura de mere se adaugă zeama de lămâie, extractul de vanilie și sarea.

Într-o tavă de copt se așează biscuiții, urmând să se întindă jumătate din amestecul de budincă peste care se pune jumătate din umplutura de mere pregătită, totul în straturi uniforme. Se repetă procesul până când se utilizează toată cantitatea preparată. Ultimul strat este format din biscuiți peste care se toarnă toppingul de caramel. Deasupra, în funcție de gusturile fiecăruia, se adaugă și nucile prăjite.

La final, înainte de a fi pregătit pentru servire, desertul trebuie să stea la rece pentru minimum 8 ore.

Plăcintă cu mere, fără coacere

Un alt desert inedit pe bază de mere și care nu necesită coacere este plăcinta cu mere. Spre deosebire de prăjitura cu mere și caramel, fără coacere, tarta se poate face direct în tigaie.

Ingredientele necesare pentru plăcintă sunt 3 kilograme de mere, 90 de grame de făină, 50 de grame de iaurt, 2 ouă, jumătate de plic de praf de copt și ulei de măsline. Savoarea desertului este conferită de zahărul granulat și cel vanilat, dar mai ales de scorțișoară, care se pune după gust.

Într-un bol, se bat foarte bine ouăle cu o linguriță de zahăr și o jumătate de linguriță de zahăr vanilat. Ulterior, se adaugă un praf de sare și se amestecă până se formează o compoziție spumoasă. Peste aceasta se toană iaurtul și se încorporează făina, completându-se cu praful de copt.

Mai departe, se pregătesc merele, care se curăță și se taie în cubulețe potrivite într-o tigaie unsă cu ulei. Peste acestea se pudrează scorțișoara și se gătesc timp de câteva minute, după care se adaugă aluatul. După de 35 de minute, la foc mediu și cu un capac deasupra, se întoarce plăcinta și se lasă pentru încă 5 minute. Este recomandat ca desertul să se servească rece. O variantă asemănătoare este desertul cu gutui caramelizate.

Prăjitura cu mere și caramel, fără coacere, este desertul cu care îți poți impresiona invitații. Pentru un preparat mai apropiat de cel tradițional, plăcinta cu mere este o alternativă mult mai potrivită.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Vremea la început de aprilie. ANM anunță ploi dese și maxime sub 18°C
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Virusul pisicilor face ravagii. Se întinde peste tot
SportpeSurse
A aruncat Rusia în aer! Putin se află în fața unui moment crucial!
Playtech.ro
Românii ar putea primi 2.250 de lei lunar de la stat. Legea de care puţini ştiu
Dailybusiness.ro
Ora de vară 2025. Data exactă la care se trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră
RomaniaTV
Ministerul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi salariaţii şi angajatorii. S-a aprobat joi în Guvern
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţ important de la BNR pentru toţi românii cu valută „la ciorap”
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
29 martie 2025
29 martie 2025