Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu mere rase în aluat. Un adevărat răsfăț pentru papilele gustative

Prăjitură cu mere rase în aluat. Un adevărat răsfăț pentru papilele gustative

06 dec. 2023, 10:38,
BZI.ro, în Culinar

Una dintre cele mai apreciate prăjituri de casă este gustoasa prăjitură cu mere rase în aluat. Aceasta are o aromă aparte, este pufoasă, rafinată și ideală de pregătit la orice ocazie. Prăjitura cu mere rase în aluat le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Iată rețeta pentru un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Prăjitură cu mere rase în aluat

Când vine vorba de rețetele de prăjituri, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este delicioasa prăjitură cu mere rase în aluat. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Prăjitura cu mere rase în aluat este delicioasă. Pentru un plus de savoare putem adăuga scorțișoară și esență de vanilie. Aluatul trebuie să fie fraged și aerat pentru a obține o prăjitură pufoasă și fină.

Pentru iubitorii de delicii tradiționale făcute după rețeta bunicii această prăjitură este perfectă. Prăjitura cu mere rase în aluat poate fi pregătită și pentru masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte delicii.

La fel de bine putem face și un salam de biscuiți, aromat, crocant și gustos. Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert rafinat, care să ne amintească de vremea copilăriei, putem face și niște nuci umplute cu cremă fiartă și ornate cu zahăr pudră. Nucile cu cremă pot fi glasate și în sos de ciocolată pentru un plus de savoare și un aspect deosebit. Prăjitura cu mere rase în aluat este delicioasă și ideală de servit la orice ocazie.

Rețeta cu care vei pregăti un desert savuros

Pentru delicioasa prăjitură cu mere rase în aluat vom avea nevoie de 280 g de făină, 6 ouă, 80 g de margarină, 200 g de zahăr, 12 g de praf de copt, 20 g de zahăr vanilat, 4 mere, 4 lingurițe de scorțișoară, 100 g de nuci și 50 g de zahăr pudră.

Într-un bol se mixează margarina moale împreună cu zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă ouăle și se amestecă din nou. După aceea se amestecă într-un alt vas făina cu praful de copt și scorțișoara. Compoziția obținută se pune peste cea de ouă.

În compoziția de aluat se pun merele rase și nucile tocate și se amestecă totul foarte bine. Se toarnă compoziția de prăjitură într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor timp de o oră. Când este gata, se scoate prăjitura din cuptor, se pudrează cu zahăr vanilat și se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță acest desert va fi adorat de toți cei de la masă.

Prăjitura cu mere rase în aluat este aromată, pufoasă și ideală de pregătit la mesele festive. Acest desert le va aminti celor dragi de copilărie și de rețetele bunicii. Prăjitura cu mere poate fi ornată cu frișcă, cu zahăr vanilat sau cu fructe. La fel de bine putem folosi pentru decor și fulgi de ciocolată sau fulgi de cocos. Blatul poate fi și însiropat, în funcție de gust și preferințe. Rețeta de prăjitură cu mere rase în aluat este simplă și la îndemâna oricui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *