Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu mere cu foi. Rețetă cu aluat fraged

Prăjitură cu mere cu foi. Rețetă cu aluat fraged

06 oct. 2020, 18:05,
în Culinar

Este toamnă. În pieţe şi în livezi găseşti mere. Ce ai zice dacă ai prepara o prăjitură cu mere cu foi? Reţeta nu e aşa complicată, dar rezultatul are un gust mai mult decât delicios.

Avem pentru tine reţeta bunicii! Aluatul este fraged. Nu îţi trebuie decât răbdare. Prăjitura este numai bună pentru servit musafirii, dar şi alături de o cană de ceai cald. Iată cum se preparare:

Ingrediente pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 1 linguriţa praf de copt
  • 220 g unt topit şi răcorit
  • 4 ouă
  • 130 g zahăr pudră

Pentru umplutură:

  • 2 kg mere
  • 70 g unt
  • zahăr tos, după gust
  • 1 scorţişoară după gust

Pentru servit:

  • zahăr pudră

Mod de preparare aluat:

Mai întâi amesteci făina cu untul topit. După ce ai omogenizat, adaugi praful de copt, zahărul pudră şi ouăle. Frământă bine, ca să obţii un aluat moale şi nelipicios. Modelează-l sub formă de bilă, înveleşte-l în folie alimentară şi bagă-l în frigider pentru cel puţin o oră. Scoate-l apoi şi împarte-l în 3 bile mai mici. Din acestea întinde 3 foi de aluat de mărimea tăvii.

Mod de preparare umplutură:

Spală merele, curăţă-le de coajă, apoi dă-le pe razătoare. Căleşte-le la foc mic, cu unt şi zahăr. După ce se caramelizează şi scade zeama lăsată de ele, ia-le de pe foc şi încorporează scorţişoara.

Asamblare prăjitură cu mere cu foi:

Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Pune o foaie de aluat în ea, apoi jumătate din umplutură. Acoperă cu a doua foaie de aluat, întinde restul de mere şi pune şi a treia foaie de aluat. Baăa tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 40 de minute sau până când prăjitura cu mere cu foi se aureşte frumos.

Scoate prăjitura din cuptor, las-o la răcit pe un grătar, apoi portioneaz-o şi serveşte-o cu zahăr pudră.

Pentru diversitate, în weekend ai rețeta de prăjitură Kinder fără coacere sau rețeta de tort de mere întregi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`