Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu mere cu aluat fraged. Un adevărat răsfăț pentru papilele gustative

Prăjitură cu mere cu aluat fraged. Un adevărat răsfăț pentru papilele gustative

30 nov. 2023, 12:18,
în Culinar

Multe gospodine pricepute în bucătărie pregătesc la zi festivă și nu numai o prăjitură cu mere cu aluat fraged. Aceasta are o savoare deosebită, se face rapid și cu siguranță va fi pe placul celor dragi. Prăjitura cu mere făcută cu aluat fraged este ideală de servit la orice ocazie, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să pregătești acasă un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Prăjitură cu mere cu aluat fraged

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse, delicioase și pot fi adaptate după gust și preferințe Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert aromat, gustos și pufos, putem face o prăjitură cu mere cu aluat fraged.

Aceasta are un aspect deosebit și este incredibil de gustoasă, iar dacă adăugăm câteva arome rafinate, la final vom obține un adevărat deliciu. Prăjitura cu mere poate fi ornată cu zahăr vanilat și zahăr brun caramelizat.

Pentru iubitorii de delicii tradiționale, făcute după rețeta bunicii, putem face și niște mere coapte la cuptor. Acestea au un parfum și un gust aparte și îi vor cuceri pe cei de la masă. Pe lângă acest deliciu potem pregăti și o prăjitură tăvălită cu cocos. Prăjitura cu cocos este savuroasă și ideală de servit la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte delicii.

Prăjitura cu mere cu aluat fraged este pe placul multora dintre noi și se face rapid, cu doar câteva ingrediente.

Rețeta cu care vei pregăti un desert savuros

Pentru delicioasa prăjitură cu mere cu aluat fraged vom avea nevoie de 200 g de unt, 600 g de făină, 100 g de zahăr pudră, 3 ouă, 1 linguriță de praf de copt, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru umplutură vom folosi 2 kg de mere, zahăr tos, 50 g de unt și o linguriță de scorțișoară. Pentru ornat vom folosi zahăr pudră.

Mai întâi vom pregăti aluatul pentru prăjitură. Într-un vas mare se amestecă făina cu untul topit, zahărul pudră și praful de copt. Se pune un pic de apă și ulei și se frământă aluatul până când nu se mai lipește de mâini.

Se lasă aluatul la dospit timp de o oră. Între timp vom pregăti umplutura pentru prăjitură. Se curăță merele de coajă și se dau prin răzătoare. Se pun merele rase la călit împreună cu zahărul și untul. Merele vor deveni moi și se vor carameliza împreună cu zahărul.

Când merele sunt gata se adaugă scorțișoara și se ia cratița de pe foc. Se întinde aluatul pentru a obține două foi. Prima foaie de aluat se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Se toarnă umplutura și se uniformizează apoi se așază a doua foaie de aluat. Se pune prăjitura la cuptor, iar când este gata se pudrează cu zahăr vanilat.

Prăjitura cu mere cu aluat fraged este pufoasă, aromată și ideală de servit la orice masă. Acest desert delicios îi va cuceri pe cei dragi. Se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *