Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu mere caramelizate, un deliciu irezistibil. Rețeta unui desert de casă aromat și ușor de făcut

Prăjitură cu mere caramelizate, un deliciu irezistibil. Rețeta unui desert de casă aromat și ușor de făcut

16 mai 2022, 13:32,
B, , h, , în Culinar

Atunci când vrem să pregătim rapid ceva dulce, ideală este savuroasa prăjitură cu mere caramelizate, un deliciu irezistibil. Acest desert este pe placul multora dintre noi, fiind alegerea perfectă pentru mesele festive. Delicioasa prăjitură cu blat pufos și mere caramelizate este rafinată și poate fi pregătită ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert care ne va aminti de vremea copilăriei. Iată rețeta unui desert de casă aromat și ușor de făcut.

Prăjitură cu mere caramelizate, un deliciu culinar irezistibil

Când vine vorba de prăjituri, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la spectaculoasa și rafinata prăjitură Floare de Colț, până la nelipsitele prăjituri festive de casă, toate sunt pe placul multora dintre noi. Fie optăm pentru deserturile tradiționale ca pe vremea bunicii, fie alegem să pregătim un desert inedit pentru a-i impresiona pe cei de la masă.

Ideală în zilele de sărbătoare, dar și atunci când vrem să pregătim acasă ceva dulce și foarte ușor, este prăjitura cu mere caramelizate. Blatul pufos și aromat, merele caramelizate și crema delicioasă vor face din acest desert un adevărat spectacol culinar. Aceasta se face rapid și avem nevoie de câteva ingrediente.

De la mesele festive nu trebuie să lipsească un tort de zahăr ars, preferatul copiilor. Savuroasa prăjitură cu mere caramelizate poate fi transformată într-un tort delicios, iar dacă vom adăuga câteva ingrediente inedite, vom obține la final un desert spectaculos.

Cum să pregătești acasă un desert aromat și gustos

Pentru delicioasa prăjitură cu mere caramelizate vom avea nevoie de câteva ingrediente de calitate. Pentru stratul de mere și caramel vom folosi 6 mere, 150 g de zahăr și 30 g de unt.

Pentru prepararea blatului pufos vom avea nevoie de 4 ouă, 100 g de zahăr, 100 g de făină, esență de vanilie și un praf de sare.

Mai întâi se topește zahărul pentru caramel într-o cratiță mare. Când zahărul capătă o culoare ușor roșcată se ia de pe foc. Pereții cratiței se îmbracă în caramel, iar între timp se pregătesc merele. Acestea se curăță de coajă, se scoate cotorul și se taie în felii potrivite.

Peste caramel se așază merele feliate, iar la final se adaugă untul tăiat cubulețe mici. Cratița cu caramel și mere se pune la cuptor până când merele se înmoaie bine.

Între timp, se bat albușurile spumă împreună cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se mixează până când obținem o compoziție omogenă. Ulterior se adaugă și găbenușurile pe rând și se amestecă foarte bine.

La final se adaugă esența de vanilie și făina. Vom obține un aluat pufos și aromat pentru delicioasa prăjtură cu mere caramelizate. Aluatul se adaugă peste merele caramelizate și se pune la cuptor timp de 20 de minute. Blatul poate fi testat cu ajutorul unei scobitori.

Când este gata, prăjitura se scoate din cuptor și se răstoarnă imediat pe o tavă pentru a nu lăsa caramelul să se întărească. Acesta se va desprinde ușor de pe cratiță și va deveni ca o glazură pentru delicioasa prăjitură. Această prăjitură aromată poate fi decorată cu frișcă sau cu topping de înghețată. Se poate servi rece, dar și caldă, bucurându-ne de savoarea unui desert irezistibil.

Prăjitura cu mere caramelizate este ideală pentru mesele festive, fiind un desert aromat, gustos și ușor de făcut. Pentru a pregăti savuroasa prăjitură, avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final ne vom bucura de un desert de casă irezistibil.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *