Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu mascarpone și piersici fără coacere! O prăjitură răcoroasă, perfectă pentru vară

Prăjitură cu mascarpone și piersici fără coacere! O prăjitură răcoroasă, perfectă pentru vară

12 iul. 2024, 14:14,
BZI.ro, în Culinar

Prăjitura cu mascarpone și piersici este una dintre cele mai rapide prăjituri. O rețetă simplă, cu ingrediente la îndemâna oricui și care te scoate din încurcătură atunci când ai musafiri sau vrei rapid ceva dulce.

Prăjitura cu mascarpone și piersici este o delicatesă pe care nu o vei putea refuza niciodată. Piersicile pot fi înlocuite cu orice fruct vă place, fie ele proaspete sau conservate.
Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți la fructele exotice proaspete pentru că acestea conțin enzime și pot tăia crema.

Prăjitură cu mascarpone și piersici, o rețetă fără coacere

Prăjitura cu mascarpone și piersici este foarte ușor de făcut și foarte bună. În plus, se prepară foarte repede și este și ieftină de făcut. Mai mult durează pregătirea ingredientelor, în rest, nu o să vă dea bătaie de cap.

Pentru această rețetă aveți nevoie de 20 de pișcoturi, esență de vanilie, o cutie mare de compot de piersici, 500 g de mascarpone, 500 g de smântână pentru frișcă, 100 g de zahăr pudră, 100 g de lapte condensat, 100 ml lapte + o lingură zahăr, o lingură amidon, 200 g gem de vișine și pentru decor niște alune sau mentă.

Pentru început se mixează smântâna pentru frișcă cu mascarpone, se adaugă apoi zahărul pudră, esența de vanilie, laptele condensat și se mixează în continuare până se obține o compoziție fermă.
Piersicile se scurg de sirop și se păstrează trei jumătăți pentru decor, iar restul se blenduiesc. Acestea  se amestecă cu siropul și lingura de amidon pentru ca mai apoi să se fiarbă la foc mic până se îngroașă, apoi se lasă la răcit.

Laptele se amestecă cu lingura de zahăr și vanilia pentru ca în siropul obținut să se însiropeze pișcoturile. Acestea se pun pe un platou iar deasupra se pune gemul de vișine și un strat din crema de mascarpone, apoi alt strat de pișcoturi. Se adaugă la final și sosul din piersici, care trebuie să fie rece, împreună cu un alt strat de cremă.
Prăjitura cu mascarpone și piersici se decorează cu crema rămasă, cu feliuțele de piersici, alunele și menta. Puteți să vă lăsați imaginația să zburde și puteți decora tortul după cum doriți.

Sfaturi despre cum să repari o cremă tăiată

Se întâmplă ca uneori din neatenție sau grabă, să se taie crema de unt de la deserturile deliciose pe care le pregătiți.
Însă, o cremă tăiată poate fi salvată, dacă puneți în aplicare câteva trucuri.

În general, cremele de unt se taie din două motive: crema nu este ajunsă la temperatura camerei înainte de încorporarea untului sau ingredientele nu sunt amestecate suficient de bine și de rapid.
Diferențele de temperatură între cremă și unt, fac ca untul să își lase apă în cremă, iar crema să capete o consistență apoasă.  Untul întotdeauna trebuie adăugat treptat, linguriță cu linguriță, fără să fie adăugat odată.

Pentru a repara crema tăiată se pune vasul în care s-a preparat crema de unt la bain-marie și se lasă până ce crema se încălzește și se înmoaie ușor. Crema nu ar trebui să stea la bain-marie mai mult de 1 minut, timp în care amestecați ușor cu un tel.
După ce se ia de pe foc, se folosește mixerul la o viteză mică pentru a omogeniza compoziția, circa 1 minut. Crema se lasă 1 oră la frigider, pentru a se întări puțin, apoi poate fi folosită.

O cremă de unt care s-a lichefiat poate fi întărită folosind un praf de gelatină, puțin întăritor pentru frișcă, 2-3 lingurițe de zahăr praf, praf de cafea sau puțină cacao, în funcție de textura cremei.
Această metodă funcționează atunci când crema nu și-a lăsat multă apă, ingredientele pe care le veți adăuga vor absorbi excesul de sirop lăsat. Dacă aveți o cremă de vanilie adăugați zahăr, întăritor pentru frișcă, iar pentru crema de cacao puteți folosi și praful de cafea.
Pentru crema de la prajitura cu mascarpone și piersici se recomandă să adăugați întăritor de frișcă sau un vârf de lingură de amidon, în cazul în care aceasta se taie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *