Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu mascarpone și fructe. Un desert gustos, rafinat și ușor de pregătit

Prăjitură cu mascarpone și fructe. Un desert gustos, rafinat și ușor de pregătit

25 apr. 2023, 13:00,
BZI.ro, în Culinar

Tot mai multe gospodine caută rețeta de prăjitură cu mascarpone și fructe, un desert gustos, rafinat și ușor de preparat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru o prăjitură reușită.

Prăjitura cu mascarpone și fructe amintește de tiramisu, deoarece și în această rețetă se folosește specialitatea de brânză italienească – mascarpone. Desertul se prepară din multe ingrediente, dar timpul de pregătire este unul scurt. Pot fi folosite orice fel de fructe, de la zmeură, căpșuni, până la fructe de pădure sau chiar piersici.

Spor la gătit!

Prăjitură cu mascarpone și fructe. Ingrediente

Prăjitura cu cremă mascarpone și fructe este una aromată, spectaculoasă și incredibil de gustoasă. Chiar dacă pare o prăjitură complicată, ea se prepară ușor.

Ai nevoie de următoarele ingrediente: pentru foi – 300 de grame de făină, 150 de grame de zahăr pudră, 50 de grame de cacao, 10 grame de praf de copt, o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, 400 de grame de iaurt, trei ouă, 100 de mililitri de ulei, esență de vanilie; pentru jeleul de fructe (noi am folosit zmeură, dar puteți folosi orice fel de fructe doriți) – 300 de grame de zmeură proaspătă sau congelată, 150 de grame de zahăr, 10 grame de gelatină; pentru crema mascarpone – 200 e grame de smântână pentru frișcă, 200 de grame de ciocolată albă, 500 de grame de mascarpone, un pliculeț de zahăr vanilat, zmeură sau alte fructe.

Cum se prepară foile, crema de mascarpone și jeleul de zmeură

Primul pas în prepararea acestei prăjituri este reprezentat de pregătirea foilor. Amestecă făina cu cacao, zahăr pudră, praf de copt, bicarbonat de sodiu și sare (un praf). Apoi, amestecă bine aceste ingrediente, după care cerne-le într-un castron. Toarnă, în mijloc, uleiul, esența de vanilie, iaurtul și cele trei ouă. Folosește mixerul, pentru a obține o compoziție omogenă și lucioasă.

Împarte compoziția în două părți egale, pentru a obține două blaturi. Pune-le în tava mare de la aragaz, după ce ai tapetat-o cu hârtie de copt, la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute. Scoate blaturile pe un grătar și lasă-le la răcit.

Pasul doi este să iei ciocolata albă, să o amesteci cu smântâna și cu frișca și să le topești la foc mic, fără să le dai în clocot. Nu uita să amesteci încontinuu și să lași totul la răcit la temperatura camerei.

Apoi ia mascarponele și zahărul vanilat și pune-le în vasul robotului de bucătărie. Amestecă-le bine, până când obții o cremă omogenă. Las-o la rece, preferabil la frigider.

Pasul trei îl reprezintă jeleul de zmeură. Ia gelatina și las-o la hidratat în apă rece. Apoi pune într-o tigaie zmeura și zahărul, amestecând continuu, până când zmeura lasă zeamă. Adaugă gelatina, omogenizează și lasă la răcit.

A venit și momentul asamblării prăjiturii. Taie cele două blaturi în două, astfel încât să obții patru blaturi. Ia primul blat și pune-l pe un platou, adaugă o treime din cremă în strat uniform și zmeura, acoperă cu al doilea blat și repetă cu restul de cremă. La final, pe toată suprafața prăjiturii, toarnă jeleul de zmeură și lasă totul la rece.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024