Când vine vorba de desertul de casă, multe gospodine aleg să pregătească pentru cei dragi o prăjitură cu măr. Aceasta este aromată, se face rapid, cu doar câteva ingrediente, însă dacă adăugăm câteva arome inedite și un strop de imaginație, succesul culinar va fi garantat și vom obține un adevărat deliciu. Iată rețeta cu care vei pregăti la tine în bucătărie un desert pe placul tuturor.
Prăjitură cu măr
Deserturile de casă au o savoare deosebită, sunt ideale la orice ocazie, iar dacă ținem cont de câteva trucuri culinare din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Una dintre cel mai apreciate prăjituri de casă este gustoasa prăjitură cu măr. Făcută cu blat pufos și însiropat sau pregătită cu blat simplu și turnată, umplută cu mere rase și scorțișoară, acest desert va fi o încântare pentru toți cei de la masă.
Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, făcute ca în vremea copilăriei putem face și o prăjitură negresă cu vișine. Aceasta este pufoasă, aromată, iar pentru un plus de savoare o putem glasa într-un sos de ciocolată.
La fel de bine putem pregăti pentru cei mari și mici o prăjitură cremoasă cu blat de nucă. Aceasta are un gust aparte și un aspect deosebit, fiind ideală de pregătit la mesele festive alături de alte bucate alese.
Delicioasa prăjitură cu măr este aromată, se face rapid, cu doar câteva ingrediente, nu necesită mult timp pentru preparare, iar dacă ținem cont de câteva secrete culinare din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert perfect.
Cum să îi cucerești pe cei dragi cu un desert aromat și parfumat
Pentru o prăjitură cu măr vom avea nevoie de 2 ouă, 9 linguri de zahăr, 9 linguri de ulei, 9 linguri de lapte, 12 linguri de făină și 1 lingură de praf de copt, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru cremă vom folosi 1 kg de mere, zahăr după gust și scorțișoară.
Mai întâi se pregătește aluatul pentru savuroasa prăjitură. Într-un bol se mixează ouăle cu zahărul și uleiul apoi se adaugă treptat făina și prraful de copt împreună cu puțin lapte. Aluatul trebuie să fie un pic mai gros decât cel de la clătite.
După aceea se curăță merele, se taie în felii potrivite și se călesc într-o cratiță până scade tot sucul. Când merele au căpătat o textură moale se adaugă un pic de scorțișoară și se lasă la răcit. Se unge o tavă cu unt și se presară făină apoi se toarnă jumătate din compoziția de aluat în tavă și se dă la cuptor timp de 10 minute. După aceea se scoate tava și se pun merele călite. Se toarnă și restul de aluat și se pune din nou prăjitura la cuptor pentru 40 de minute. Când este gata, se scoate desertul din cuptor și se pudrează cu zahăr vanilat.
Se porținează prăjitura pentru a fi servită. Cu siguranță acest desert va fi pee placul tuturor celor de la masă. Prăjitura cu măr are o aromă aparte, este parfumată, gustoasă și ideală de pregătit la mesele festive.