Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu magiun. Rețeta delicioasă care îți va aminti de vremea copilăriei

Prăjitură cu magiun. Rețeta delicioasă care îți va aminti de vremea copilăriei

26 iul. 2023, 12:15,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert aromat, gustos și rafinat, putem face rapid o prăjitură cu magiun. Aceasta are o savoare aparte și se prepară cu doar câteva ingrediente. Dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom încânta papilele gustative cu o prăjitură perfectă. Iată rețeta delicioasă cae îți va aminti de vremea copilăriei.

Prăjitură cu magiun

Când vine vorba de desert, doamnele se întrec în tot felul de rețete gustoase și spectaculoase. Pentru iubitorii de delicii ca în vremea copilăriei, făcute după rețeta bunicii, ideală este o prăjitură cu magiun. Aceasta este perfectă de servit la mesele de sărbătoare în familie, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un desert gustos.

Pe lângă prăjitura cu magiun, putem pregăti pentru cei de la masă și o prăjitură negresă cu vișine. Aceasta este pufoasă, dulce-acrișoară și le va aminti tuturor de vremea copilăriei. Pentru cei care adoră deserturile cu multă cremă ideală este prăjitura cremșnit. Aceasta are un aspect deosebit și merge perfect la mesele festive alături de alte deserturi rafinate și sofisticate.

Rețeta care te va ajuta să obții un desert savuros

Pentru delicioasa prăjitură cu magiun vom avea nevoie de 2 ouă, 100 g de zahăr, coajă de lămâie, esență de vanilie, 100 ml de ulei de floarea soarelui, 300 g de făină, 1 linguriță de praf de copt, un praf de sare și 300 g de magiun.

Mai întâi se mixează ouăle împreună cu zahărul apoi se adaugă coaja de portocale și esența de vanilie. După aceea se toarnă uleiul împreună cu făina, sarea și praful de copt și se amestecă din nou foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează. După aceea se începe frământarea aluatului până când devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Din aluatul obținut se păstrează o bilă, apoi restul de aluat se întinde și se pune într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.

Magiunul se întinde peste foaia de aluat apoi se fac fâșii de aluat din bila păstrată anterior și se așază fâșiile desupra. Se pune prăjitura la cuptor timp de 30 de minute, iar când este gata se scoate dn cuptor și se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță vom obține un desert savuros. Putem decora prăjitura și cu puțină frică, cu câteva bucăți de prune uscate sau proaspete, dar la fel de bine o putem orna cu câțiva fulgi de ciocolată sau cu un sos de ciocolată. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. În aluatul pentru prăjitură putem adăuga și miez de nucă sau alune.

Prăjitura cu magiun are o savoare aparte, se face rapid și este ideală de servit la mesele de sărbătoare. Acest desert făcut după rețeta bunicii le va aminti celor dragi de vremea copilăriei. Prăjitura cu magiun poate fi pregătită la orice ocazie și servită dimineața alături de o cafea aromată sau ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un adevărat deliciu tradițional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *