Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu lămâie și cocos. Un desert răcoritor și aromat

Prăjitură cu lămâie și cocos. Un desert răcoritor și aromat

03 ian. 2024, 10:01,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert cremos, gustos și ușor, ideală este o prăjitură cu lămâie și cocos. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura cu lămâie și cocos are o savoare deosebită și merge de minune la orice masă și la orice ocazie. Iată cum să pregătești la tine acasă un desert răcoritor și aromat.

Prăjitură cu lămâie și cocos

Când vine vorba de desertul de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la gustoasele prăjituri cu cremă și blat pufos și însiropat până la cele făcute cu foi fragede și umplute cu fructe, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Una dintre cele mai apreciate prăjituri este prăjitura cu lămâie și cocos. Aceasta are o textură fină, o aromă aparte și poate fi ornată în diferite moduri. Prăjitura cu lămâie și cocos este răcoritoare și incredibil de gustoasă. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Pe lângă aceasta putem pregăti pentru cei dragi și un cheesecake cu caramel sărat. Acesta este rafinat și aromat, fiind ideal de servit la mesele festive. Pentru iubitorii de deserturi făcute după rețeta bunicii, putem face o prăjitură cu ciocolată și nucă.

Prăjitura cu lămâie și cocos este delicioasă, fină, cremoasă și cu siguranță va fi adorată de toți cei de la masă.

Rețeta unui desert aromat și rafinat

Pentru delicioasa prăjitură cu lămâie și cocos vom avea nevoie de 4 ouă, 150 g de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 180 g de făină, 20 g de nucă de cocos, 1 pliculeț de praf de copt, coajă rasă de lămâie, 2 linguri de apă rece și 80 ml de ulei, ingrediente necesare pentru blat.

Pentru cremă vom folosi 400 ml de lapte, 120 g de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 1 ou, 50 g de făină, coajă rasă de la o lămâie verde și de la una galbenă, zeama de la 1 lămâie, 1 lingură de esență de lămâie, 200 g de unt și 30 g de nucă de cocos. Pentru decor avem nevoie de 1 ciocolată albă, 3 linguri de frișcă lichidă și 5 linguri de nucă de cocos.

Mai întâi vom pregăti blatul pentru savuroasa prăjitură. Într-un bol se mixează albușurile cu zahărul apoi se pun pe rând gălbenușurile și se amestecă foarte bine. Se adaugă după aceea uleiul, apa, făina, praful de copt, nuca de cocos și coaja de lămâie.

Compoziția de blat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor timp de 30 de minute. Când este gata, se lasă blatul la răcit. După aceea se pregătește crema. Se pune la fiert laptele împreună cu zahărul tos și zahărul vanilat.

Făina se dizolvă în restul de lapte rămas apoi se adaugă un ou băut. Amestecul obținut se toarnă peste laptele de pe foc și se amestecă foarte bine apoi se fierbe crema la foc mic. Se adaugă coaja rasă de lămâie și esența. După aceea se adaugă untul și zeama de lămâie. La final, se adaugă nuca de cocos. Blatul se taie în două părți. Prima parte se unge cu cremă apoi se așază al doilea blat. Se topește ciocolata albă și se amestecă cu frișca lichidă apoi se toarnă peste blat și se uniformizează. Se adaugă nuca de cocos apoi se porționeză pentru a fi servită. Prăjitura cu lămâie și cocos este delicioasă, are o textură fină și se face rapid, cu doar câteva ingrediente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024