Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu iaurt și stafide. O explozie de arome într-un desert simplu

Prăjitură cu iaurt și stafide. O explozie de arome într-un desert simplu

29 ian. 2024, 08:58,
în Culinar

Multe gospodine pregătesc pentru cei dragi o prăjitură cu iaurt și stafide. Aceasta are o aromă aparte, o textură fină și merge servită la orice masă, chiar și dimineața alături de o cafea savuroasă. Prăjitura cu iaurt și stafide se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Iată cum să îți răsfeți papilele gustative cu o explozie de arome într-un desert simplu.

Prăjitură cu iaurt și stafide

Când vine vorba de rețetele de desert, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de trucuri culinare. Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert pufos, gustos și rafinat, ideală este o prăjitură cu iaurt și stafide.

Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura cu iaurt și stafide este alegerea perfectă pentru orice ocazie. Savurosul desert va fi o adevărată încântare pentru cei dragi. Pentru iubitorii de deserturi delicioase, care să le amintească tuturor de vremea copilăriei, putem face și o prăjitură cu nucă și cremă de cafea.

La fel de bine putem pregăti și o prăjitură cu banana și iaurt. Aceasta are o textură ușoară și poate fi servită și de cei care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Prăjitura cu iaurt și stafide este gata imediat, avem nevoie de puține ingrediente, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, vom transforma desertul într-un adevărat spectacol culinar. Acest desert poate fi servit și dimineața la o cafea, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un deliciu irezistibil.

Rețeta simplă cu care vei obține un desert perfect

Pentru delicioasa prăjitură cu iaurt și stafide vom avea nevoie de 50 g de coajă rasă de lămâie, 300 g de făină, 300 g de iaurt, 10 g de praf de copt, 100 g de stafide, 3 linguri de ulei, 300 g de zahăr și 3 ouă.

Într-un bol mare se bat ouăle cu zahărul apoi se adaugă untul, iaurtul, uleiul, făina și praful de copt. Se amestecă totul foarte bine pentru a se omogeniza ingredientele. La final se adaugă stafidele hidratate în apă cu un strop de esență de vanilie și se pune și răzătura de lămâie.

După ce toate aromele s-au întrepătruns, se răstoarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Se lasă prăjitura la cuptor până se rumenește ușor deasupra. Când este gata, se scoate desertul din cuptor și se pudrează cu zahăr vanilat. Se porționează prăjitura apoi se ornează cu frișcă și fructe și se servește. Putem adăuga și un sos de ciocolată sau de caramel pentru a oferi desertului un plus de savoare.

Prăjitura cu iaurt și stafide este pufoasă, incredibil de aromată și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe. Acest desert merge de minune la orice ocazie. Prăjitura cu iaurt și stafide este delicioasă și poate fi ornată în diferite moduri, cu fructe, frișcă sau ciocolată. Rețetele de desert sunt inedite, spectaculoase și rafinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
17 februarie 2025
17 februarie 2025