Prăjitură cu iaurt și ouă. Un desert care îi va cuceri pe cei de la masă

15 sept. 2023, 09:07
BZI.ro, în Culinar

Delicioasa prăjitură cu iaurt și ouă este pufoasă, aromată și ideală de pregătit la mesele festive. Acest desert rafinat le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Pentru a obține o prăjitură pufoasă, gustoasă și cu un aspect deosebit, avem nevoie de câteva ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Iată cum să pregătești acasă un desert care îi va cuceri pe cei de la masă.

Prăjitură cu iaurt și ouă

Când vine vorba de prăjiturile de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete gustoase, rafinate și spectaculoase. Una dintre cele mai apreciate prăjituri este cea cu iaurt și ouă.

Acest desert aromat se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm niște arome inedite și un strop de imaginație, la final vom obține un preparat perfect. Prăjitura cu iaurt și ouă este ideală de servit la mesele festive și nu numai. Savurosul desert merge de minune și dimineața alături de o cafea aromată.

Pe lângă prăjitura pufoasă cu iaurt putem să îi surprindem pe cei de la masă și cu o prăjitură cu cafea ness. Aceasta are o aromă deosebită și un aspect rafinat, fiind pe placul tuturor celor de la masă. La fel de bine putem să îi cucerim pe cei dragi și cu o prăjitură cu blat de nucă. Blatul însiropat cu nucă are o savoare deosebită și poate fi folosit în pregătirea unor deserturi irezistibile.

Cum să pregătești un desert de casă aromat și pufos

Pentru prăjitura cu iaurt și ouă vom avea nevoie de 800 g de iaurt grecesc, 6 ouă, 200 g de zahăr tos, esență de vanilie și 60 g de amidon alimentar. Într-un bol se mixează zahărul împreună cu ouăle apoi se toarnă treptat și restul ingredientelor. După ce ingredientele se omogenizează se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt apoi se dă la cuptor timp de 40 de minute.

Se scoate prăjitura, se lasă la răcit apoi se pregătește un sos de fructe de pădure. Într-o cratiță se amestecă 300 g de fructe de pădure cu 3 linguri de zahăr apoi se pune amestecul la foc mic până când se topește zahărul. Într-un bol mic se mixează amidonul cu o lingură de apă apoi se toarnă peste fructe. Se amestecă foarte bine până când sosul de fructe de pădure capătă o textură cremoasă și fină.

Se porționează pufoasa prăjitură și se toarnă câte o lingură de sos peste fiecare bucată. Cu siguranță acest desert va fi o încântare pentru toți cei de la masă. Prăjitura cu iaurt și ouă este aromată, pufoasă și gustoasă, fiind pe placul multora dintre noi. Acest desert este ideal de servit la mesele festive și nu numai. Rețetele de prăjituri cu iaurt sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia dintre noi. Prăjiturile de casă sunt incredibil de gustoase și le amintesc celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Prăjitura cu iaurt și ouă are o textură pufoasă, este rafinată, delicioasă și poate fi ornată în diferite moduri pentru a avea un aspect spectaculos.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *