Avem nevoie de:
Blat:
6 oua
100 ml ulei
6 lg de zahar
6 lg de faina
1 pachet praf de copt
Crema:
700 g iaurt cu piersici (noi am folosit de piersici si fructul pasiunii)
250 ml frisca lichida
2 plicuri de gelatina
Topping:
cca 600 g de dulceata de piersici (2 borcanele si 1/2)
2 plicuri tort gelee transparent
Preparare:
Blatul
Galbenusurile se amesteca cu zaharul (se mixeaza f putin, nu sa se topeasca zaharul, amestecul tb sa ramana fluid). Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze.
Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.
Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma.
Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina – eu am pus pe fund hartie de copt (dimensiune tava 30 x 25).
Se coace la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii (cca 25 min).
Se lasa sa se raceasca in tava.
Crema:
Batem frisca si o lasam deoparte (nu o dam la rece). Daca frisca nu este indulcita, puneti 3-4 lg de zahar pudra cand o bateti.
Scoatem iaurtul din timp din frigider (sa nu fie f rece cand il punem pese gelatina).
Punem gelatina la hidratat in cca 100 ml lapte.
Dupa 10 minute, punem vasul pe baie de apa si amestecam continuu pana se dizolva gelatina (atentie, nu o fierbeti!).
Cand gelatina este dizolvata, punem cate o lingura de frisca (in total 3-4) peste gelatina, omogenizand bine, apoi punem frisca+gelatina peste restul de frisca. Totul se amesteca cu iaurtul (trebuie sa va asigurati ca frisca si iaurtul nu sunt reci, altfel gelatina va face mici bobite in crema.
Asamblare:
Se pune inelul dreptunghiular in jurul blatului si se toarna crema de iaurt si frisca.
Iaurtul folosit a avut si bucati de fructe in el.
Daca nu aveti inel dreptunghiular, lasati blatul in tava si dati la frigider amestecul de iaurt pt 15-20 minute, apoi il intindeti uniform peste blat.
Se lasa la frigider 2-3 ore.
Topping-ul:
Amestecam plicurile de tort gelee cu cca 100ml apa si punem pe foc. Procedam conform instructiunilor de pe plic, lasam sa fiarba 1 minut (parca asa scrie..).
Apoi adaugam gemul si omogenizam bine pe foc inca 2-3 minute sa se mai subtieze si gemul pt a-l putea intinde uniform.
Intingem gemul peste crema de iaurt si mai dam la frigider pt inca 2-3 ore.
Se indeparteaza inelul din jurul prajiturii si se portioneaza.