Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu gutui rase. Un desert de casă aromat și gustos

Prăjitură cu gutui rase. Un desert de casă aromat și gustos

03 nov. 2023, 10:58,
în Culinar

Multe gospodine pricepute în bucătărie pregătesc în plin sezon de toamnă o prăjitură cu gutui rase. Aceasta are o savoare deosebită, este pufoasă și cu siguranță le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert de casă aromat și gustos.

Prăjitură cu gutui rase

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Vedeta sezonului de toamnă este o prăjitură cu gutui rase. Aceasta are o aromă aparte, este pufoasă și incredibil de gustoasă.

Prăjitura cu gutui rase este ideală de servit la mesele festive alături de alte deserturi aromate. Acest desert se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii succesul culinar va fi garantat.

Pe lângă această prăjitură aromată, putem face pentru cei dragi și o prăjitură cu gem și aluat răzuit. Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei, ideală este o prăjitură cu lapte. Aceasta este cremoasă, pufoasă și incredibil de gustoasă. Prăjiturile făcute cu gem sau dulceață de casă sunt pe placul multora dintre noi.

Prăjitura cu gutui rase este un adevărat deliciu pentru cei dragi. Savurosul desert nu trebuie să lipsească de la mesele în familie.

Rețeta cu care vei obține un desert pe placul celor dragi

Pentru o prăjitură cu gutui rase vom avea nevoie de 2 ouă, 10 linguri de zahăr, 7 linguri de ulei, 10 linguri de lapte, 12 linguri de făină și 1 lingură de praf de copt, ingrediente necesare pentru blat. Pentru umplutură vom folosi 1 kg de gutui, 8 linguri de zahăr și 1 lingură de scorțișoară.

Mai întâi vom pregăti aluatul pentru prăjitura savuroasă. Într-un bol mare se bat ouăle împreună cu zahărul până când acesta se topește și obținem o compoziție spumoasă. După aceea se pune uleiul împreună cu făina și laptele. Se adaugă o linguriță de praf de copt și se amestecă totul foarte bine. Jumătate din compoziția de blat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace blatul la foc potrivit, iar între timp vom pregăti umplutura.

Se spală bine gutuile și se dau prin răzătoare. După ce lasă un pic de zeamă se pun gutuile rase la călit într-o cratiță. Când au devenit moi se pune zahărul și se mai lasă la călit timp de 5 minute apoi se lasă la răcit. Se adaugă scorțișoara apoi se lasă umplutura la răcit.

Umplutura de gutui rase se toarnă peste primul blat din tava de copt și se uniformizează. Se pune deasupra și restul de aluat apoi se pune prăjitura la cuptor. Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat.

Prăjitura cu gutui rase este nelipsită de la masă în sezonul de toamnă. Acest desert pufos și gustos se face rapid, cu doar câteva ingrediente și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Rețetele de desert cu gutui sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pandișpanul cu gutui este la fel de gustos și poate fi servit la orice masă.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`