Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu griș, un desert pe placul celor pretențioși. Rețeta simplă cu care vei obține un desert spectaculos

Prăjitură cu griș, un desert pe placul celor pretențioși. Rețeta simplă cu care vei obține un desert spectaculos

27 nov. 2023, 13:57,
în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert aromat, gustos și cu o textură fină, putem face o prăjitură cu griș, un desert pe placul celor pretențioși. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta simplă cu care vei obține un desert spectaculos.

Prăjitură cu griș, un desert pe placul celor pretențioși

Delicioasa prăjitură cu griș este ideală de pregătit la orice masă. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final ne vom încânta papilele gustative.

Prăjitura cu griș poate fi făcută cu mere, cu iaurt, cu sirop de lapte, cu esență de vanilie, dar putem adăuga și fructe proaspete. Acets desert este perfect pemtru orice masă, alături de alte delicii. Pentru iubitorii de prăjituri aromate, însiropate și cremoase putem face o prăjitură cremșnit ornată cu frișcă.

Pentru iubitorii de deserturi făcute ca pe vremea bunicii ideală este turta dulce de casă făcut simplă, cu scorțișoară și cacao sau glazurată. Prăjitura cu griș și iaurt este alegerea perfectă pentru orice masă și la orice ocazie. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține un adevărat deliciu după rețeta marilor bucătari.

Rețeta cu care vei obține un desert spectaculos

Pentru prăjitura cu griș vom avea nevoie de 4 ouă, 100 g de unt, 500 g de iaurt, 180 g de zahăr, 500 g de griș, 1 pliculeț de praf de copt și 1 linguriță de esență de vanilie, ingrediente necesare pentru blat. Pentru sirop vom folosi 150 g de zahăr, 2 lămâi și 100 ml de apă.

În două boluri se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se mixează cu untul moale și cu zahărul apoi se adaugă esența de vanilie și iaurtul. În această compoziție vom pune și grișul apoi praful de copt.

Albușurile se bat și ele spumă apoi se adaugă un praf de sare. După ce albușurile devin spumoase se toarnă amestecul de gălbenușuri. Se amestecă totul foarte bine apoi se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune prăjitura la cuptor și se lasă până când capătă o culoare aurie deasupra.

Se poate verifica dacă prăjitura este coaptă bine la interior aplicând testul cu scobitoatea. Cât timp prăjitura stă la cuptor, se pregătește siropul. Într-o cratiță se amestecă zeama de la lămâi cu apa și zahărul apoi se pune oala pe foc și se amestecă până când zahărul se topește și vom obține un sirop aromat și parfumat.

După ce scoatem prăjitura pufoasă din cuptor se toarnă siropul peste ea apoi se lasă prăjitura la răcit. Ulterior, se porționează pentru a fi servită. Acest desert va fi cu siguranță adorat de toți cei de la masă și le va aminti de vremea copilăriei.

Prăjitura cu griș însiropată este gustoasă, aromată și ideală de pregătit la orice masă. Acest desert se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura cu griș este ideală și la masa de Crăciun alături de alte deserturi aromate și rafinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *