Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu gem în compoziție. Rețeta bunicii pentru un desert irezistibil

Prăjitură cu gem în compoziție. Rețeta bunicii pentru un desert irezistibil

15 ian. 2024, 10:02,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să aducem la masă aromele din vremea copilăriei, putem face o prăjitură cu gem în compoziție. Aceasta este delicioasă, pufoasă și cu siguranță va fi pe placul celor dragi. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu. Iată rețeta bunicii pentru un desert irezistibil.

Prăjitură cu gem în compoziție

Când vine vorba de prăjiturile tradiționale de casă, gospodinele se întrec în tot felul de secrete culinare și rețete delicioase. Un desert gustos, aromat și cu un aspect deosebit este prăjitura cu gem în compoziție.

Aceasta este ideală de servit la orice masă și la orice ocazie și ne va aminti de copilăriei. Prăjitura cu gem în compoziție se face rapid, cu doar câteva ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație. Pentru iubitorii de deserturi făcute după rețeta bunicii, putem face și niște cornulețe de casă umplute cu rahat, cu nucă sau cu gem.

La fel de bine putem face și un chec cu mere și scorțișoară. Acesta merge de minune la orice masă, chiar și dimineața la o cafea aromată. Prăjitura cu gem în compoziție ne va aminti de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Prăjitura cu gem poate fi ornată cu nucă măcinată, cu pudră de cacao, cu un strat fin de gem sau cu fructe uscate. Rețeta este versatilă și se poate adapta după preferințele fiecăruia. Pe lângă acest desert, putem face și o prăjitură cu mere și aluat răzuit. Aceasta este o adevărată încântare pentru simțuri și ne va aminti de vremea copilăriei. Cu doar câteva ingrediente vom obține deserturi de casă delicioase, pufoase și aromate.

Rețeta unui desert de casă aromat și rafinat

Pentru o prăjitură delicioasă cu gem în compoziție vom folosi 3 ouă, 15 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei, 10 linguri de lapte, 4 linguri de gem, 1 linguriță de bicarbonat, 2 linguri de oțet, 225 g de făină, 100 g de stafide, 100 g de rahat și 2 linguri de cacao.

Mai întâi se stinge bicarbonatul în oțet. După aceea se bat ouăle cu zahărul apoi se adaugă uleiul, laptele, cacao, bicarbonatul stins în oțet și făina. Se amestecă foarte bine apoi se adaugă stafidele, rahatul tăiat cubulețe și gemul.

Compoziția obținută se toarnă într-o tavă și se bagă la cuptor timp de 30 de minute. Când este gata, se scoate prăjitura din cuptor și se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Acest deliciu va fi o încântare pentru cei dragi.

Prăjitura cu gem în compoziție merge de minune dimineața alături de o cafea aromată. Rețeta acestui desert este simplă și la îndemâna oricui. Prăjitura cu gem în compoziție este pufoasă, aromată și are o textură fină. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Pe lângă acest desert savuros, putem să îi răsfățăm pe cei dragi și cu niște cornulețe de casă sau cu o prăjitură negresă de post sau cu ciocolată, stafide și nucă. Prăjiturile cu gem pot fi făcute la mesele festive alături de alte deserturi irezistibile, rafinate, cremoase și pufoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *