Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu fulgi de ovăz și banane. Un desert recomandat și celor care se află la dietă

Prăjitură cu fulgi de ovăz și banane. Un desert recomandat și celor care se află la dietă

10 nov. 2023, 08:20,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un desert sănătos și gustos, putem face o prăjitură cu fulgi de ovăz și banane. Această prăjitură are o savoare aparte și o textură cremoasă, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, vom obține la final un adevărat deliciu. Iată rețeta unui desert recomandat și celor care se află la dietă.

Prăjitură cu fulgi de ovăz și banane

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pe placul multora dintre noi sunt deserturile cu cremă, cele cu ciocolată și blat pufos și însiropat sau prăjiturile de casă fragede și umplute cu dulceață.

Pentru iubitorii de deserturi sănătoase și hrănitoare, ideală este o prăjitură cu fulgi de ovăz și banane. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, însă dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat.

Prăjitura cu fulgi de ovăz și banane este aromată, sănătoasă și incredibil de gustoasă. Acest desert este ideal și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată. Prăjitura cu fulgi de ovăz și banane poate fi pregătită și la mesele festive alături de alte deserturi rafinate.

Rețeta cu care vei obține un desert gustos și sănătos

Dacă vrem să pregătim acasă o prăjitură cu fulgi de ovăz și banane vom avea nevoie de 150 g de fulgi de ovăz, 250 ml de lapte, 3 banane, 2 ouă, 2 linguri de cacao, 1 vârf de cuțit de sare și 1 linguriță de praf de copt, iar pentru glazură vom folosi 100 g de ciocolată amăruie și 70 ml de lapte.

Într-un bol vom amesteca fulgii de ovăz cu laptele fierbinte și se lasă timp de 10 minute ovăzul la hidratat. După aceea într-un alt bol se pasează bananele și se amestecă împreună cu ouăle, sarea, praful de copt și cele 2 linguri de cacao.

Peste mixul de banane se adaugă fulgii de ovăz cu lapte și se amestecă totul foarte bine. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune prăjitura la cuptor timp de 40 de minute.

Între timp se rupe ciocolata în bucățele și se toarnă peste ea laptele fierbinte. După ce ciocolata s-a topit și am obținut o glazură fină, se toarnă peste prăjitura scoasă din cuptor. Se lasă desertul la răcit apoi se porționează pentru a fi servit. Cu siguranță acest desert va fi apreciat de toți cei de la masă, chiar și de cei mai pretențioși.

Prăjitura cu fulgi de ovăz și banane este gustoasă, sănătoasă și poate fi servită la orice masă. Acest desert cremos și aromat este recomandat și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată. Prăjitura cu fulgi de ovăz și banane este pe placul multora dintre noi, se face rapid și cu doar câteva ingrediente. Savurosul desert merge de minune și la mesele festive alături de alte deserturi pufoase și delicioase. Rețetele de prăjituri cu banane sunt gustoase, rafinate și la îndemâna oricui. Prăjitura cu fulgi de ovăz și banane poate fi servită și dimineața alături de o cafea aromată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *