Astăzi facem o prăjitură cu fructe și iaurt pentru cei care au grijă de silueta sa. O combinație minunată de iaurt ușor și fructe proaspete este absolut delicioasă. Unele persoane au frica de a mânca dulciuri tocmai din cauza siluetei. Însă, datorită acestei prăjituri cu fructe și iaurt, nu mai trebuie să vă faceți griji că veți lua kilograme în plus.
Această prăjitură este foarte ușoară, cu puține calorii și foarte sănătoasă. În prăjitura obișnuită cu smântână sau în cea de ciocolată există în jur de 300 – 400 de calorii la 100 de grame, iar în prăjitura noastră doar 95 Kcal. Și datorită ingredientelor sale magice, banană, kiwi și ananas, prăjitura ajută la găsirea armoniei și a bucuriei. Prăjitura este perfecta pentru persoanele cărora le plac dulciurile, dar sunt reticente să se răsfețe cu deserturi. Acum să știi că poți savura un desert delicios fără să îți faci griji în privința centimetrilor din talie.
Prăjitură cu fructe și iaurt. Un desert delicios care te va feri de adăugarea kilogramelor nedorite
La urma urmei, banana este considerată un produs foarte util și ajută la ridicarea stării de spirit, deoarece conține un aminoacid benefic – triptofan, care se transformă în serotonină. Nu numai că este sănătos, dar activează și metabolismul, iar tot ceea ce am mâncat în plus în timpul prânzului sau cinei este pur și simplu descompus. Așadar, ananasul este un produs care arde grăsimile.
Kiwi este, de asemenea, un fruct sănătos, conține o substanță foarte interesantă – actinidina, o enzimă unică care descompune proteinele și ajută la digerarea alimentelor. Beneficiile pentru sănătate ale ananasului sunt, de asemenea, uimitoare. Acesta conține o substanță precum bromelaina, care descompune proteinele și reduce inflamațiile.
În ceea ce privește gelatina, aceasta este un produs complet unic, colagen parțial hidrolizat, a cărui proteină vă ajută să pierdeți în greutate. Iar pentru a face această delicioasă prăjitură cu fructe și iaurt, nu ai nevoie de anumite abilități culinare.
Rețeta explicată pas cu pas. De ce să ții cont pentru ca jeleul să se întărească?
Pentru a pregăti desertul se toarnă apă rece clocotită peste gelatină, se amestecă și se lasă să se umfle. Se decojesc fructele și se taie în bucăți mici. Fierbeți fructele pentru a elimina excesul de acid. Unele fructe conțin enzime care descompun colagenul, așa că sucul sau piureul de gelatină cu astfel de fructe nu se va închega.
Dar dacă fierbeți sucul acestor fructe sau puneți fructele la macerat, enzimele se vor descompune și jeleul se va întări. Am folosit iaurt gros pentru acest desert. Adăugați un înlocuitor natural de zahăr în iaurt și amestecați pentru a dizolva zahărul.
Pentru a pregăti această prăjitură cu fructe și iaurt trebuie să știți cum să pregătiți gelatina. Astfel, pentru a pregăti gelatina trebuie să o încălziți într-o baie de apă, amestecând constant până când aceasta s-a dizolvat complet. Lăsați-o să se răcească puțin și turnați-o în iaurt într-un jet subțire, amestecând tot timpul pentru a preveni formarea de cocoloașe. Adăugați fructele tăiate în castronul cu iaurt. Ulterior, amestecați foarte ușor fructele cu iaurtul și puneți la frigider timp de 5 ore pentru ca prăjitura noastră cu iaurt cu fructe să se întărească bine.